Atpakaļ

Austrumu slimnīcā kopš kara sākuma uzņemti vairāk nekā 340 smagi cietušie ukraiņu karavīri

Ceturtdien Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) nogadāts 341. Krievijas sāktajā karā smagi cietušais Ukrainas karavīrs, aģentūru LETA informēja RAKUS.

Ceļu līdz Latvijas lielākajai slimnīcai šoreiz mēroja 28 karā cietušie. Pacientus RAKUS uzņēma dažādu specialitāšu ārsti un aprūpes personāls no Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas (NMPUK) un Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikas.

Visiem pacientiem, kas ieradās no Ukrainas, slimnīcā veica vispusīgu veselības stāvokļa novērtēšanu, tajā skaitā dažādus laboratoriskos izmeklējums. Katram pacientam tika paņemti vismaz desmit dažādi analīžu paraugi, kurus RAKUS laboratorijas dienestā testē uz vismaz 27 dažādiem parametriem, ieskaitot multirezistento infekciju iespējamo klātbūtni, jo kara apstākļos tās strauji uzliesmo un izplatās.

Vairākiem cietušajiem Neatliekamās radioloģijas nodaļas speciālisti veica papildu izmeklējumus ievainojumu stāvokļa precizēšanai.

RAKUS Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikā ārstēsies divi ļoti smagus un komplicētus kara ievainojumus guvuši karavīri. Viņiem tiks veiktas vairākas sarežģītas un secīgas ķirurģiskas operācijas. Savukārt pēc šīm komplicētajām un smagajām kara traumu operācijām ar viņiem strādās fizioterapeiti, ergoterapeiti, rehabilitologi un funkcionālie speciālisti.

Savukārt pārējie kareivji pēc izmeklējumu veikšanas NMPUK dosies uz citām ārstniecības iestādēm. Plānots, ka pieci pacienti turpinās ārstēšanu Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā. Desmit pacientus pārvedīs uz Nacionālo rehabilitācijas centru “Vaivari”, bet 11 pacienti turpmākai ilgstošai rehabilitācijai tiks transportēti uz Rehabilitācijas centru “Jaunķemeri”.

Autobusu ar Ukrainas karavīriem sagaidīja arī RAKUS valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs un Ukrainas vēstniecības Latvijas Republikā pārstāvji Natālija Bereza un Jevgens Jankovskis.

Ukrainas karā cietušie pacienti uz Austrumu slimnīcu tiek atgādāti, pateicoties labdarības projekta “M-Help.com” dibinātāju Arvja Reketa un Mārtiņa Medinieka privātai iniciatīvai. Savukārt Georgija Logvinska labdarības fonds, kas darbojas Ukrainā, ir aprīkojis un pārbūvējis autobusu, ar kuru tiek nodrošināta šo pacientu transportēšana.

Šā gada augustā apritēja divi gadi, kopš RAKUS mediķi un atbalsta personāls sniedz palīdzību gan smagi ievainotajiem karavīriem, gan citiem cietušajiem Ukrainas iedzīvotājiem.

Rakstīt komentāru

Lai atstātu komentāru, nepieciešams autorizēties
Komentāru nav.