Atpakaļ

Ventspils koncertzālē “Latvija” Eiropas tūri sāks vācu pianists Lamberts

Ventspils koncertzālē “Latvija” šovakar plkst.17 ar vienīgo koncertu Baltijas valstīs uzstāsies vācu pianists un komponists Pauls Lamberts jeb “Lambert”, kurš devies Eiropas tūrē, lai atzīmētu jaunā albuma “Actually Good” iznākšanu, informēja SIA “Kurzemes filharmonija” pārstāvis Pēteris Neimanis.

Koncertā Lamberts uzstāsies kopā ar bundzinieku Luku Marīnī un kontrabasistu Fēliksu Veitu, un Ventspilī būs iespēja piedzīvot pirmo Lamberta jaunā albuma “Actually Good” Eiropas turnejas koncertu.

Hamburgā dzimušais pianists līdz šim darbojies ražīgi. Savu debijas albumu “Lambert” viņš izdeva pirms desmit gadiem, bet “Actually Good” ir jau devītais viņa skaņdarbu apkopojums. Tāpat Lamberts izdevis četrus minialbumus un rakstījis kino mūziku, kas dzirdama arī jaunākajā albumā.

Lai gan Lamberta mūzika dažkārt tiek dēvēta par neoklasicismu, pats komponists atzīst, ka viņa sirds pieder popkultūrai, bet viņa mūziku un muzicēšanas veidu visvairāk ietekmējusi agrā pusaudža vecumā atklātā improvizācija un džeza mūzika.

Pasākuma rīkotāji norāda, ka Lamberts publiski vienmēr redzams tradicionālajā Sardīnijas maskā, kas vācu pianistam un komponistam nav tikai aksesuārs. Tā ir būtiska daļa no viņa mākslinieciskā tēla, kas palīdz radīt unikālu, atmiņā paliekošu muzikālo pieredzi, bet koncertiem piešķir intriģējošu atmosfēru.

Rakstīt komentāru

Lai atstātu komentāru, nepieciešams autorizēties
Komentāru nav.