Atpakaļ

Šogad Latvijā laba griķu raža

Griķi visā Latvijā ir nokulti, un to raža šogad ir ļoti laba, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Augkopības nodaļas konsultants Andris Skudra.

Viņš pauda, ka griķu kulšanai šogad bija ļoti labvēlīgi laikapstākļi, jo pagājušajā nedēļā naktī bija salnas, kā arī sauss un saulains laiks, kas ļāva griķiem sasniegt optimālo briedumu, stublājiem paliekot sausiem un lapiņām nosalstot. Griķus saimniecībās galvenokārt kūla pagājušās nedēļas nogalē un šīs nedēļas sākumā, bet tagad kulšanas darbi ir noslēgušies.

Griķu raža šogad bijusi ļoti laba – vietām nokulta pusotra tonna un labākos laukos pat divas tonnas griķu no hektāra, kas ir būtiski vairāk nekā pagājušajā gadā.

Skudra minēja, ka sezona faktiski ir beigusies, lauksaimniekiem vēl jāpabeidz pēdējie zemes sagatavošanas darbi un jāsagatavo sēkla nākamajam gadam, kā arī jāieziemo tehnika. Dažās saimniecībās, kur ir iesētas starpkultūras, iespējams, vēl turpināsies aršanas darbi, jo ekoshēmās ar starpkultūrām laukus var apstrādāt tikai pēc 31.oktobra.

LLKC darbojas kopš 1991.gada un ir lielākais lauku konsultāciju sniedzējs Latvijā. Tā mērķis ir, apzinoties atbildību par lauku vidi, veicināt lauku labklājību, nodrošinot klientiem pieejamību zināšanām, konsultācijām un citiem ar nozari saistītiem pakalpojumiem.

Rakstīt komentāru

Lai atstātu komentāru, nepieciešams autorizēties
Komentāru nav.