Atpakaļ

Novembra vidū notiks CSDD ceļu drošības hakatons

Rīgas Motormuzejā no 15.novembra līdz 17.novembrim Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) rīkos ceļu drošības hakatonu “24h Road Safety Hackathon”, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Hakatona laikā desmit līdz 20 starpdisciplināras komandas meklēs risinājumus, lai uzlabotu drošību uz Latvijas ceļiem un mazinātu letālo gadījumu skaitu. Pasākumā piedalīsies aptuveni 100 dalībnieku.

Hakatonā aicināti pieteikties skolēni, studenti, pētnieki, nozares eksperti, nevalstiskās organizācijas, vietējo kopienu aktīvisti un citi interesenti. Pasākums notiks angļu valodā, lai veicinātu starptautisku sadarbību un piesaistītu dalībniekus no visas Baltijas.

Tāpat komandām sniegs informatīvo atbalstu, piemēram, statistikas datus, nozīmīgus pētījumus, kā arī iespēju saņemt pieredzējušu mentoru padomus, kas palīdzēs attīstīt inovatīvus un ilgtspējīgus risinājumus ceļu drošības uzlabošanai.

Komandas vērtēs žūrija, pamatojoties uz tādiem kritērijiem kā komandas progress hakatona laikā, idejas ieviešamība un ietekme uz satiksmes kvalitāti, potenciāls novērst letālus gadījumus, mērogojamība, inovācijas un ilgtspējība. Komandu labākie piedāvājumi tiks nodoti Satiksmes ministrijas pārstāvjiem tālākai izvērtēšanai un komandām tiks sniegta atgriezeniskā saite par piedāvāto ideju realizēšanas iespējām.

Vienlaikus hakatona laikā notiks trīs ievadpasākumi “Akadēmiskās brokastis” sadarbībā ar Centrālās statistikas pārvaldi. Tās būs trīs tiešsaistes diskusijas, kuru tēma ir satiksme un satiksmes drošība. “Akadēmiskās brokastis” notiks piektdien, 25.oktobrī, kā arī 4.novembrī un 8.novembrī no plkst.9. līdz 11.30.

Pasākuma mērķis ir iedibināt ikgadēju tradīciju – 24 stundu ceļu drošības dienu Baltijā – ar sabiedrības aktīvu līdzdalību un iesaisti inovatīvu risinājumu meklēšanā īpaši bīstamu ceļu satiksmes negadījumu skaita mazināšanai Baltijas valstīs, izmantojot dizaina domāšanu un radošuma metodes.

CSDD apkopotie dati liecina, ka pērn Eiropas Savienībā (ES) vidēji bija 46 bojā gājušie uz miljons iedzīvotājiem, vismazāk mirušo uz miljons iedzīvotājiem bija Zviedrijā – 21, bet visvairāk Bulgārijā – 82. Četrās dalībvalstīs letālo gadījumu skaits uz miljons iedzīvotājiem bija vienāds vai lielāks par 60 un Latvija ir viena no tām, uzsver direkcijā.

Pasākumu rīko CSDD sadarbībā ar radošās izglītības platformu “Creative Tuesdays”, Centrālo statistikas pārvaldi un Rīgas Tehnisko universitāti, pasākumu atbalsta enerģētikas uzņēmums SIA “Ignitis Latvija”.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

Rakstīt komentāru

Lai atstātu komentāru, nepieciešams autorizēties
Komentāru nav.