Atpakaļ

Ventspilī notiks Baltijas valstu arhitektu vasaras festivāls “Baltic Bubble”

Šīs nedēļas nogalē, 2. un 3. jūlijā, norisināsies Baltijas valstu arhitektu vasaras festivāls “Baltic Bubble”, kuram, Baltijas Arhitektu savienību asociācija, pateicoties Lietuvas arhitekta Audriusa Ambrasas veiksmīgajam Zinātnes centra VIZIUM projektam un tā realizācijai, kā norises vietu ir izvēlējusies Ventspils pilsētu.

Arhitektu aprindās VIZIUM vārds tika skandināts jau pēc pirmajām būvapjoma realizētājam aprisēm. Pārliecinoša ideja, elegance un lakonisms – tā ir VIZIUM atslēga.

Kopumā dalībai festivālā ir pieteikušies ap 120 dalībniekiem, no kuriem pārliecinošais vairākums ir Lietuvas arhitekti. Festivāla viesi tiks iepazīstināti arī ar citiem, pēdējo gadu arhitektūras sasniegumiem Ventspilī –  Koncertzāli LATVIJA un mūzikas skolu, Laivu māju Piejūras brīvdabas muzejā , Ostas ielas jauno promenādi  un, protams, mūsu lepnumiem – bibliotēkām –  Ventspils galveno bibliotēku Vecpilsētā Akmeņu ielā 2, Pārventas bibliotēku Tārgales ielā 4 un arī topošo Gāliņciema bibliotēku Kuldīgas iela 138.

Festivāla saviesīgais pasākums notiks Ventspils Livonijas ordeņa pilī, vienlaicīgi viesus iepazīstinot arī ar tās toleranti un autentiski veikto restaurāciju un laikmetīgo ekspozīciju.