Atpakaļ

Kuldīgas kultūras centru pārbūvēs “Ostas celtnieks” par 7,7 miljoniem eiro

Kuldīgas kultūras centru Raiņa ielā 21 pārbūvēs SIA “Ostas celtnieks” par 7,7 miljoniem eiro, aģentūru LETA informēja pašvaldības mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Pirmdien Kuldīgas kultūras centra lielajā zālē parakstīts līgums par centra ēku un pagalma pārbūvi un atjaunošanu. Pirms līguma parakstīšanas uz kultūras centra skatuves notika simbolisks pēdējais mēģinājums pirms pārbūves.

Būvdarbus pēc SIA “Mark arhitekti” izstrādātā projekta veiks būvuzņēmējs “Ostas celtnieks”. Būvdarbi kopumā izmaksās 7,7 miljonus eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli. Tostarp no valsts budžeta šim projektam piešķirts finansējums divu miljonu eiro apmērā. Plānots, ka būvdarbi norisināsies pusotru gadu.

Vēsturiskais Kuldīgas sadraudzīgās biedrības nams celts 1909.gadā un atrodas Kuldīgas vecpilsētā. Līdz ar ēku pārbūvi un atjaunošanu pārveidos arī ēkas pagalmu, izveidojot to par publisku, daudzfunkcionālu ārtelpu. Arhitektu vīzijā Kuldīgas kultūras centrs iekļausies Alekšupītes gājēju promenādes maršrutā.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa (“Kuldīgas novadam”) uzsver, ka īstenojot pārbūves projektu, tiks sakārtots vesels vecpilsētas kvartāls. Tāda bijusi pašvaldības pieeja arī iepriekš gan sinagogas atjaunošanas, gan baseina izbūves projektos.

Pārbūves laikā kultūras centra administrācija un amatiermākslas kolektīvi darbosies bijušā veikala “Selver” telpās, par ko jūlijā plānots noslēgt līgumu.

Autoruzraudzību objektā veiks “Mark arhitekti”, kas izstrādāja projektu.

Kā liecina “Firmas.lv” informācija, Ventspils būvniecības uzņēmums “Ostas celtnieks” 2020.gadā strādāja ar 21,387 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 44% mazāks nekā 2019.gadā, kā arī kompānija cieta 3,616 miljonu eiro zaudējumus pretstatā peļņai gadu iepriekš. Pagājušā gada finanšu rādītāji vēl nav publiskoti.