Atpakaļ

Par Liepājas sporta pārvaldes vadītāju apstiprina Futbola skolas direktoru Tintu

Liepājas dome par pašvaldības iestādes “Sporta pārvalde” vadītāju apstiprinājusi konkursa kārtībā izraudzīto Futbola skolas direktoru Aivi Tintu, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Šī gada 25.augustā Liepājas pašvaldības dome izsludināja atklātu konkursu uz Liepājas pilsētas domes Sporta pārvaldes vadītāja amatu, uz kuru pieteicās desmit pretendenti. Augstāko vērtējumu saņēma un līdz ar to konkursa atlases komisija par atbilstošāko kandidatūru izraudzīja Tintu.

Viņš ir Liepājā zināms sportists – airētājs, bijis Latvijas olimpiskās vienības dalībnieks, līdztekus sportam apguvis atbilstošu izglītību Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā, saņemot izglītības un sporta darba menedžera kvalifikāciju un izglītības zinātņu bakalaura akadēmisko grādu. Jaunais sporta pārvaldes vadītājs no 2019.gada 20.septembra vadīja Liepājas pilsētas pašvaldības iestādi “Liepājas Futbola skola”, un viņam ir pieredze arī uzņēmumu un personāla vadībā.

Atbilstoši likumam “Par pašvaldībām” iestāžu vadītāji amatos tiek iecelti un atbrīvoti no amatiem ar Liepājas domes lēmumu. Šis noteikums attiecināms arī uz vadītāju pienākumu izpildītājiem.

Pamatojoties uz Tinta iecelšanu par Sporta pārvaldes vadītāju, līdz jauna Futbola skolas direktora amatā apstiprināšanai par Futbola skolas direktora darba pienākumu izpildītāju tiek iecelts vecākais treneris Oskars Kļava. Uz Futbola skolas direktora amatu tiks izsludināts atklāts konkurss.