Atpakaļ

Tukuma novada Kandavā, Vānē un Zantē siltuma tarifs pieaug par 42,6% procentiem

Centralizētās siltumenerģijas tarifs Tukuma novada Kandavā, Vānē un Zantē no šodienas būs 85,08 eiro par MWh, informē pašvaldība.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK), balstoties uz Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likumu, pieņēma lēmumu apstiprināt SIA “Kandavas komunālie pakalpojumi” (KKP) siltumenerģijas iesniegto tarifa projektu ar gala tarifu 102,15 eiro par MWh bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas fiziskām personām 12%, juridiskām 21%. Šāds tarifs būs spēkā līdz 2023.gada 30.aprīlim, un ir pagaidu regulējums līdz jauna tarifa apstiprināšanai pēc vispārējās procedūras.

Taču saskaņā ar valsts atbalsta programmu energoresursu sadārdzinājuma kompensēšanai mājsaimniecībām – centralizētās siltumapgādes tarifu no 68 – 150 eiro par MWh valsts kompensēs 50% apmērā, savukārt no tās daļas, kas pārsniedz 150 EUR/MWh, valsts kompensēs 90%. Atbalstu piemēros centralizētās siltumapgādes uzņēmums. Līdz ar to iedzīvotājiem KKP siltumenerģijas tarifs no šodienas būs 85,08 eiro par MWh.

Apkures sezonu KKP sāka ar zaudējumiem, jo bija spēkā tarifs 59,62 eiro par MWh, kas nenosedza kurināmā, elektrības un degvielas cenas, kas ir tarifa galvenās komponents.

SIA “Kandavas komunālie pakalpojumi” pieder Tukuma novada pašvaldībai. 2021.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 1,08 miljoni eiro, peļņa 96 770 eiro.