Atpakaļ

Vēlies apgūt ko jaunu? Izvēlies savu meistarklasi Kurzemē!

Tumšais un mazliet drūmais rudens laiks ir īstais brīdis, lai apgūtu ko jaunu un smeltos iedvesmu sevis pilnveidošanā. Iespējas – visdažādākās! Radošu rokdarbu apgūšana un citas izpausmes ir pieejamas katrai gaumei. Jūs varat radīt pašas – lūpukrāsu, skrubi, sveci, porcelāna krūzīti, eklērus vai ziedu kompozīciju. Atliek tikai izvēlēties sirdij un savai lokācijai tuvāko radošo darbnīcu!

Iemācies pagatavot gardos makarūnus, Pavlovu vai Cielaviņu

Konditoreja “Kūku namiņš” Liepājā piedāvā patiesi dažādas meistarklases kūku cepšanā. Ja vienmēr esi vēlējusies pagatavot savu Cielaviņas kūku vai arī mazliet baidījusies mēģināt sarežģīto mandeļmiltu cepumu – makarūnu – pagatavošanu, iesakām smelties zināšanas pie īstiem šo gardumu meistariem! Pieejamas arī eklēru un zefīru, kā arī minētās Pavlovas un pašlaik populārās cepumu (ciparu) kūku meistarklases to pagatavošanā.

Kur? Peldu ielā 6, Liepājā

Pieteikties: Tel.28222017; kuku.namins@gmail.com

Meistarklases ilgums ~ 2.5h-3h. Viss nepieciešamais meistarklasē ir iekļauts cenā. Dalības maksa 35€ no personas (bērni līdz 12 gadu vecumam kopā ar vecāku darbojas bez maksas. Bērna dalība jāpiesaka).

Bišu vaska sveču liešana un medus baudīšana

Lauku sēta “Bandenieki” ir vairāk kā 100 gadus sena apdzīvota vieta. Apmeklējot šeit iekārtoto radošo darbnīcu, Jūs apgūsiet sveču liešanas pamatprasmes un varēsiet izliet savu personīgo bišu vaska svecīti, kuru pēc tam paņemt līdzi kā jauku suvenīru. Darbnīcas ietvaros notiek arī degustācija, kuras laikā varēs nobaudīt dažādus gardus un veselīgus bišu produktus.

Kur? Lauku sētā “Bandenieki”, Talsu novadā

Pieteikties: Tel. 29129832

 

Meistarklases ilgums: 1 – 1,5 st. Līdz 5 personām.

Pašgatavotas tējas, skrubji, Macramē mezglošana – arī bērniem!

Radošā darbnīca “SunLap” rīko dažādas darbnīcas ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem. Kopā ir iespējams izzināt augus, gatavot dabīgo kosmētiku un pirtij noderīgus skrubjus, tēju maisījumus un visādi citādi labi pavadīt laiku, atbilstoši vecumam un interesēm.

Bērniem ir iespējams rezervēt arī meistarklasi īpaši dzimšanas dienas svinībām, piemēram, mazās dāmas var izvēlēties sejas masku pagatavošanu, roku vanniņu SPA, ziepīšu, vannas bumbu vai lūpu balzāmu pagatavošanu.

Šobrīd aktuāli: Skolēnu rudens brīvlaikā tiek piedāvātas veselas trīs meistarklases: 25. oktobrī ir iespēja degustēt dažādu augu un sulu sīrupus, veidot savu tējas maisījumu; 26. oktobrī – pagatavot vannas bumbas un skrubjus, 27. Oktobrī – Macramé mezglošanas tehnikā veidot īpašus helovīna rotājumus!

 

Kur? Lielā iela 23, Talsos

Pieteikties: Tel. 26396177; e.smithena@gmail.com

 

Meistarklases ilgums un cenas: dažādi.

Apgūsti florista prasmes

 

Radošā telpa “Florist” patiesi ir kas vairāk par ziedu veikaliņu, jo te ir ne tikai iespēja iegādāties ziedus un cita veida dekorus dažādām dzīves situācijām, bet arī piedalīties ziedu kompozīciju veidošanas meistarklasēs, semināros, kā arī sastapt dažādu nozaru speciālistus. Papildinot šo skaisto sajūtu floristikas pasaulē var ar iespēju sapucēties pie make-up meistares un radīt fotosesiju tepat uz vietas, ziedu ieskautiem. Radošā telpa ieejama arī kā netradicionāla svinību vieta.

 

Kur? Tirgus ielā 8, Ventspilī

Pieteikties: Tel. 29269297

 

Meistarklases ilgums: Dažādi.

Sklandraušu meistarklase pie suitu sievām

 

Radošajā darbnīcā “Suitu ķēķis” ir iespēja izzināt suitu kulināro mantojumu, kā, piemēram, sklandraušu, skābmaizes cepšanas un citu tradicionālo suitu ēdienu pagatavošanu. Zinošas saimnieces vadībā varēs pilnvērtīgi iesaistīties ēdienu tapšanas procesā un nogaršot tos. Lielisks un unikāls kulinārais piedzīvojums, pārņemot no senčiem mantotās prasmes, tradīcijas un paradumus! Nodarbības visām paaudzēm.

 

Kur? Skolas iela 11a, Alsungā

Pieteikties: Tel. 29222103

Kaklarotas, sprādzītes, filca izstrādājumi

 

“LaLu” radošā darbnīca piedāvā meistarklases rokdarbu cienītājiem – sākot no latvisku atstarotāju pagatavošanas līdz dažāda veida kaklarotām, rokassprādzēm, maciņiem, auduma ziedu brošām, lellītēm, matu stīpiņām, sapņu ķērājiem un pat elegantiem kroņiem! Tādēļ, ja Jūs vienmēr ir saistījusi māksla un kā jauna apgūšana un radīšana, tad šis piedāvājums ir domāts tieši Jums.

Īpaši interesants ir piedzīvojums: Ceļojums cauri pasakām. Tajā ietilpst pagalma un darbnīcas apskate ar stāstu un līdzi darbošanos dažādās aktivitātēs. Tējas vārīšanas rituāls – degustācija.  Varēsiet cienāties ar pēc īpašas vecmāmiņas receptes uz dzīvas uguns ceptām bada pankūkām ar īpašo LaLu pagalma ievārījumu: degustācija – meistarklase. (12 EUR).

 

Kur? Sakas ielā 15, Aizputē

Pieteikties: Tel. 26878579; lailalu@inbox.lv

Meistarklases ilgums: Dažādi. Nodarbību cenas ir atšķirīgas, bet tajās ietilpst visi nepieciešamie materiāli 1 personai.

Porcelāna krūzes, stikla vēja zvani un vēl…

 

“Maize un Māksla” vietējo rokdarbu veikaliņā ir iespēja izpausties arī apkārtējiem iedzīvotājiem un viesiem, piesakoties meistarklasēs, kuras tiek regulāri organizētas – tikai jāseko līdzi aktualitātēm! Pēdējā laika meistarklasēs tika radītas porcelāna krūzītes un stikla vēja zvani, kā arī tika apgūta Makramē mezglošanas tehnika. Kas būs tālāk? Jebkurā gadījumā, šīs vietas tuvums vietējai maizes ceptuvei iekļauj radošās darbnīcas procesā arī mielošanos ar tikko ceptām gardām smalkmaizītēm, veidojot īpaši siltu, omulīgu atmosfēru un pozitīvas emocijas.

 

Kur? Jūras ielā 73, Engurē

Pieteikties: Tel. 20013400

 

Meistarklases ilgums – 2-3 h, cena 30-50 eur (aptuveni).

Radi savu lūpu krāsu, un liec galvā pašdarinātu kroni

Kapelleru nams ir vieta, kur kultūra sastop dažādas ar mākslu saistītas aktivitātes – ik pa laikam te noris meistarklases, kur var apgūt sveču liešanas prasmes, pirts skrubju tapšanu, un pat tik sievišķīgas lietas kā kroņa darināšanu un savas personīgās lūpukrāsas izveidi. Šeit norisinājās arī kaligrāfiskā rokraksta apguves darbnīca, kas mūsdienās nu jau ir retums, tādēļ, nepalaidiet garām, ja tāda iespēja radīsies vēlreiz!

Kur? Striķu ielā 7, Saldū

Pieteikties: Tel. 25611754; kapelleru.nams@saldus.lv

Meistarklases ilgums 1.5 – 3 stundas.

Maksa no personas atkarīga no vēlmēm. Sklandraušu meistarklase – 4 EUR/pers. Suitu ēdieni – 5-15 EUR/pers. Siera siešana – 30 EUR, Suitu skābmaizes cepšanas meistarklase – 50-60EUR.