Atpakaļ

Ventspilī pieaug ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi

Ventspilī no šodienas pieaugs ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi, aģentūru LETA informēja Ventspils pašvaldības SIA “Ūdeka” mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Vītola.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) lēmumam no šodienas Ventspilī par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem būs jāmaksā 2,16 eiro par kubikmetru eiro, kas ir par 7,5% vairāk nekā iepriekš, turklāt tiks ieviesta notekūdeņu attīrīšanas pakalpojuma maksa – 0,68 eiro apmērā par kubikmetru.

Tostarp no šodienas līdz 30.aprīlim “Ūdeka” ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 0,83 eiro par kubikmetru, kas ir pieaugums par 7,8%, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs būs 1,33 eiro par kubikmetru, kas ir pieaugums par 7,3%. Turklāt noteikts notekūdeņu attīrīšanas pakalpojumu tarifs – 0,68 eiro par kubikmetru.

Savukārt no 1.maija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs pieaugs vēl par 3,6% – līdz 0,86 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs palielināsies vēl par 6% – līdz 1,41 eiro par kubikmetru, kamēr notekūdeņu attīrīšanas pakalpojuma tarifs kāps par 8,8% – līdz 0,74 eiro par kubikmetru.

“Ūdeka” ūdenssaimniecības tarifu izmaiņas skaidro ar būtisko elektroenerģijas cenu pieaugumu. Elektroenerģijas cena šā gada nogalē, salīdzinot ar līdzšinējo, uzņēmumam ir pieaugusi piecas reizes, tādēļ jaunie ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi noteikti, izmainot tikai elektroenerģijas izmaksas, pārējām izmaksu pozīcijām paliekot nemainīgām, norāda Vītola.

Viņa arī atzīmē, ka notekūdeņu attīrīšanas tarifs tiks piemērots atsevišķiem juridiskiem klientiem, kuri paši notekūdeņus novada attīrīšanas iekārtās.

Līdz šim “Ūdeka” ūdensapgādes tarifs bija 0,77 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas tarifs bija 1,24 eiro par kubikmetru.

Kompānija “Ūdeka” reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 8,411 miljoni eiro, liecina “Firmas.lv” informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 2,85 miljoni eiro un zaudējumi sasniedza 16 050 eiro. Vienīgā “Ūdekas” īpašniece ir Ventspils pilsētas pašvaldība.