Atpakaļ

Tukuma pusē ātruma pārkāpējs cenšas “atpirkties” ar mapē ieliktiem 30 eiro

Kāds ātruma pārkāpējs Tukuma novadā aizturēts pēc tam, kad centies atpirkties ar 30 eiro kukuli, kas bija ielikts mapē, portālam Kuramo.lv pastāstīja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Šis likumpārkāpums noticis Tukuma novada Tumes pagastā, kad uz Ventspils – Rīga šosejas par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu tika apturēts kāds automašīnas BMW 730 vadītājs. Agresīvais braucējs bija traucies ar ātrumu 119 km/h, kaut gan nedrīkstēja braukt ātrāk par 90 km/h.

Pēc apliecinājuma aizpildīšanas autovadītājs mierīgi ielicis mapē 30 eiro un to pasniedzis policistam. Taču policists nekavējoties to fiksēja, kā rezultātā pret autovadītāju ir sākts kriminālprocess par kukuļa došanu valsts amatpersonām. Savukārt administratīvā pārkāpuma process ir uzsākts par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu un piemērots naudas sods 40 eiro.

Policija uzsver atkārtoti: maldīgs ir uzskats, ka neliela ātruma pārsniegšana nenodara neko ļaunu, jo arī braukšana par 10-20 km/h ātrāk virs atļautā bieži vien var būt nāvējoša ne tikai pašam vadītājam, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Autors: Kuramo.lv / Foto: Unsplash.com