Atpakaļ

“Latvijas pasts” trešdien izdos pastmarku par godu režisoram Pēterim Pētersonam

VAS “Latvijas pasts” trešdien, 24.maijā, izdos pastmarku, atzīmējot latviešu režisora, tulkotāja, dramaturga un sabiedriskā darbinieka Pētera Pētersona 100 gadu jubileju, informēja “Latvijas pasta” pārstāvji.

Jaunās pastmarkas nominālvērtība ir 1,65 eiro, un tā paredzēta sūtījumu apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramu Latvijas teritorijā, savukārt pastmarkas tirāža sasniedz 25 000 eksemplāru.

Līdz ar pastmarku tiks izdota arī speciāla aploksne 500 eksemplāru tirāžā.

Filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Jānis Strupulis, kurš uz filatēlijas izdevumiem attēlojis Pētersona portretu.

Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2023.gada 24.maijā Rīgas 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā 41/43, Rīgā, no plkst.9 līdz 18.

“Latvijas pasts” nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. “Latvijas pasts” ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2700 darbinieku.