Atpakaļ

Sākas “Latvijas Meža dienas” Tērvetē

Šodien un rītdien, 27.maijā, Tērvetē norisināsies meža izziņas pasākums “Latvijas Meža dienas”, kuru laikā meža nozares profesionāļi mudinās klātesošos pārliecināties par meža nozīmi klimata pārmaiņu mazināšanā.

Kā norāda organizatori, īpaši gaidītas ciemos ir skolas un ģimenes, lai iepazītu meža audzēšanas ciklu no sēklas līdz koka mājai, kā arī izzinātu mācību un karjeras iespējas meža nozarē.

LVM informē, ka šodiena būs veltīta skolas vecuma jauniešiem. Tērvetē norisināsies Vides svētki kopā ar “Zaļā josta”, kā arī LVM skolu konkursu uzvarētāju apbalvošana.

No plkst.10 līdz 17 pasākuma viesi aicināti darboties vairāk nekā 100 organizāciju sarūpētajās izziņas pieturās. Tajās meža eksperti stāstīs par meža nozīmi oglekļa piesaistē, Latvijas enerģētisko neatkarību un koksnes resursu pieejamību nākotnē, kā arī aicinās aktīvi darboties darbnīcās un izmēģināt ar mežsaimniecību saistītus darbus.

Skolēniem būs iespēja gūt atbildes uz mežsaimniecības jautājumiem, izprast klimata ietekmi uz meža audzēšanu un augoša meža ietekmi uz klimatu, kā arī uzzināt par mācību un karjeras iespējām meža nozarē. Vienlaikus uz pasākuma skatuves gaidāma dažādu konkursu laureātu sveikšana un koncerti. Dienas muzikālie viesi būs grupa “Citi zēni”.

Savukārt rītdiena, 27.maijs, pasākuma programma būs īpaši piemērota ģimenēm, norāda LVM.

Organizatori informē, ka uz skatuves notiks briežu piebaurošanas paraugdemonstrējumi, medību suņu parāde, kā arī uzstāsies grupas “Knīpas un knauķi” un “Bermudu divstūris”.

Tāpat visā pasākuma norises teritorijā notiks izzinošas darbnīcas, kā arī paraugdemonstrējumi, kas palīdzēs uzzināt vairāk par daudzveidīgo meža nozari, kokapstrādi un ar vidi saistītu organizāciju darbu.

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Pasākumu rīko LVM sadarbībā ar Dobeles novada pašvaldību, “Zaļā josta” un vairāk nekā 100 meža nozares organizācijām.