Atpakaļ

Liepājā notiks pasākums “Energoefektīvi risinājumi – ražoti Latvijā”

Šodien no plkst.10 līdz 13.10 biedrības “Impact Hub” telpās Strautu ielā 4, Liepājā, notiks pasākums “Energoefektīvi risinājumi – ražoti Latvijā”.

Pasākumu energoefektivitātes nedēļā rīko biedrība “Zaļo un viedo tehnoloģiju klasteris”.

Pasākums norisināsies divās daļās, uzstājoties vairākiem nozares ekspertiem.

Pirmajā daļā “Energoefektīvi risinājumi – ražoti Latvijā” uzstāsies “Schneider Electric” Baltijas produktu attīstības vadītājs Gatis Arājums ar tēmu “Cik gatavi esam e-mobilitātei?”, SIA “Damson” valdes priekšsēdētājs Reinis Ādamsons ar tēmu “Silto grīdu risinājumi – ražoti Latvijā”, “Elektrum” Alternatīvas enerģijas nodaļas tehniskais eksperts Uldis Dauģis ar tēmu “Kā izvēlēties sev piemērotāko saules paneļu sistēmu?”, kā arī “IA Solutions” vadītājs Kaspars Frišfelds un “IA Solutions” tehniskais direktors Aivis Ašmanis iepazīstinās ar tēmu “Eksportam atbilstoša CE marķējuma iegūšana tehnoloģiju ražotājiem”.

Savukārt pasākuma otrajā daļā notiks gaļas grilēšanas meistarklase “Impact Hub” pagalmā biedrības “Grilētāju brālība” vadītāja Jura Titova vadībā, kurā tiks nodemonstrētas uzņēmuma “Inos” ražoto, energoefektīvo un ekoloģiski tīro kokogļu unikālās iespējas. Tāpat apmeklētāji būs aicināti uz atvērto durvju diena vienā no energoefektīvākajām ēkām Liepājā – “Greenbox”, kurā interesenti būs aicināti iepazīties ar viedās moduļu ēkas energoefektīvajiem risinājumiem un uzdot sev interesējošus jautājumus, lai ilgtermiņā realizētu ilgtspējīgu un energoefektivitāti paaugstinošu praksi mājsaimniecībās un veicinātu atbildīgu enerģijas patēriņu.

Energoefektivitātes nedēļas mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par videi draudzīgu dzīvesveidu un gudru enerģijas resursu izmantošanu, kā arī informēt uzņēmējus un mājsaimniecības par energoefektīviem risinājumiem. Tās laikā interesenti varēs uzzināt vairāk par tādām tēmām, kā energoefektivitāte mājsaimniecībās, energoefektīvi risinājumi, ūdeņraža iespējas, klimatneitralitāte, ilgtspēja un citām.