Atpakaļ

Starptautiskajā zinātniskās pētniecības darbu olimpiādē skolēni no Latvijas izcīnījuši divas sudraba medaļas

Divi Latvijas skolēnu zinātniskās pētniecības darbi guvuši sudraba godalgas starptautiskā olimpiādē “Genius”.

Sudraba medaļas ieguva Ādažu vidusskolas 12.klases skolniece Anastasija Blaževiča, kura izstrādāja darbu “Linariofilēna B sintēze no β-kariofilēna oksīda”, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes inženierzinātņu vidusskolas 11.klases skolnieki Aleksis Ķeviņš un Rinards Melnis ar darbu “Bioķīmiskā metāna potenciāla noteikšana dažādiem pārtikas (organiskajiem) atkritumiem, izmantojot anaerobo fermentāciju”.

Savukārt Jūrmalas Pumpuru vidusskolas 12.klases skolnieki Mareks Homčenko un Arnis Freimanis par darbu “Paštaisīto mākslīgo rifu efektivitāte invazīvo sugu konstatēšanai Lielupes lejtecē” saņēma atzinību.

Olimpiāde norisinājās no 12. līdz 16.jūnijam Ročesterā, ASV. Tajā piedalījās aptuveni 1600 skolēni no gandrīz 54 valstīm.

Skolēniem, izmantojot zinātniskās metodes, bija jāpiedāvā risinājumu problēmām, kas pēta vides kvalitātes, ekoloģijas un bioloģiskās daudzveidības, resursu un enerģijas un cilvēka ekoloģijas jautājumus.

VISC atzīmēja, ka, lai arī olimpiādē iespējams piedalīties ar darbiem dažādās kategorijās, tieši zinātnes kategorija esot visapjomīgākā – šajā kategorijā šogad tika prezentēti 688 skolēnu projekti.