Rolands, Rolanda, Ronalds, Erlends, Lūkass
Iesūti
Atpakaļ

Līdz šim vēja dēļ nav konstatēti būtiski bojājumi “Sadales tīkla” elektrotīklā

Līdz šim šodien vēja dēļ nav konstatēti būtiski bojājumi “Sadales tīkla” (ST) elektrotīklā.

Vienlaikus ST norāda, ka šodien ir bijuši atsevišķi, lielākoties īslaicīgi atslēgumi. Iemesli tam var būt gan tehnoloģiski traucējumi, gan vēja izraisīti bojājumi, pieļauj ST.

Bez elektroenerģijas patlaban ir daži simti ST klientu.

Kompānijā uzsver, ka, redzot bīstamu situāciju, piemēram, pārrautu vadu vai elektrolīnijās iegāztu koku, notikuma vietai tuvoties nedrīkst, bet nekavējoties jāinformē ST, zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, zvanot 112.

Kā ziņots, pirmdien Latvijā dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15-20 metriem sekundē, vietām – galvenokārt Kurzemē – gaidāmas brāzmas līdz 21-24 metriem sekundē, brīdina sinoptiķi.

Pašas stiprākās brāzmas prognozētas saistībā ar lietusgāzēm, vietām iespējams arī pērkona negaiss un krusa. Īslaicīgi līs valsts lielākajā daļā, starp mākoņiem spīdēs saule.

Vējā var lūzt koki un to zari, tādēļ iedzīvotājiem jāatturas no pastaigām mežos un parkos, automašīnas nevajag novietot zem kokiem. Nedrīkst doties peldēt jūrā, nav vēlams peldēties arī citās ūdenstilpēs.

“Sadales tīkls” ir valstij piederošajā “Latvenergo” koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.