Atpakaļ

Liepājas slimnīcā jauna staru terapijas iekārta

Liepājas Reģionālajā slimnīcā uzstādīts jauns lineārais paātrinātājs “Varian TrueBeam STX” un atsākta staru terapijas pakalpojumu sniegšana pacientiem.

Pagājušā gada novembrī slimnīca uzsāka vecās lineārā paātrinātāja iekārtas nomaiņu, kas jau bija pārsniegusi ražotāja noteikto kalpošanas ilgumu un tam nepieciešamo rezerves daļu pieejamība bija stipri apgrūtināta, tādējādi traucējot nodrošināt arī staru pakalpojumu pieejamību Kurzemē.

Gada izskaņā tika piegādāta un uzstādīta jaunā iekārta, kas ir modernāka, daudz ērtāk lietojama, precīzāka un ātrāka.

Sistēmas ātrums nodrošina pacientiem īsāku procedūras laiku – vien dažas minūtes. Tas nozīmē, ka procedūras, kas kādreiz ilga 10 līdz 30 minūtes, tagad var paveikt mazāk nekā divās minūtēs. Mazāks procedūras laiks arī samazina audzēja kustības iespējamību ārstēšanas laikā un palīdz aizsargāt tuvumā esošos veselos audus un kritiskos orgānus.

“TrueBeam” sistēmu var izmantot visdažādāko audzēju veidu ārstēšanā, tostarp iegurņa, aknu, plaušu, krūšu un galvas, tādēļ pacienti var saņemt viņu konkrētajai klīniskajai situācijai vispiemērotāko ārstēšanu.

Iekārta “Varian TrueBeam STX” ir nodota ekspluatācijā un staru terapijas pakalpojumu sniegšana ar jauno iekārtu ir atsākta no 26. janvāra.