Atpakaļ

Sāk mācību projekts skolēniem par ceļu satiksmes drošību

Šodien tiks dots starts ikgadējam mācību projektam 6.- 8.klašu skolēniem “Gribu būt mobils”.

Projekts sniedz iespēju sacensību gaisotnē apgūt un nostiprināt skolēnu zināšanas par saviem pienākumiem un tiesībām ceļu satiksmē gan kā gājējiem un pasažieriem, gan arī dažādu transportlīdzekļu vadītājiem. Projekta gaitā skolēnos veidojas izpratne par to, cik nozīmīga ir atbildīga rīcība un tolerance sadarbībā ar citiem satiksmes dalībniekiem, pauž CSDD pārstāvji.

Mācību projekta saturs ir veidots, akcentējot bērniem un jauniešiem kā vismazāk aizsargātajai ceļu satiksmes dalībnieku grupai būtiskās tēmas.

Līdztekus allaž aktuālajām tēmām par gājēju un velosipēdistu drošību ceļu satiksmē, īpaša uzmanība pievērsta arī elektroskrejriteņu un mopēdu vadītāju pareizai un drošai rīcībai. Projekta ietvaros atbalsts tiek sniegts arī skolotājiem – ir sagatavots interaktīvs mācību materiāls, kā arī dažādi uzdevumi zināšanu pārbaudei.

Mācību projekts “Gribu būt mobils” norisināsies trīs kārtās.

Pirmajā – tiešsaistes – kārtā skolēnu komandas apgūs un aktualizēs zināšanas par dažādiem satiksmes drošības jautājumiem un, izpildot trīs pārbaudījuma testus, sacentīsies par labākās un zinošākās komandas titulu savā reģionā. Septiņi pusfināli tiks organizēti klātienē un tajos tiksies pirmās kārtas katra reģiona 10 veiksmīgākās komandas. Mācību projekta finālā 2024.gada pavasarī Rīgā tiks gaidītas septiņas zinošākās komandas, lai noskaidrotu mācību projekta uzvarētājus un galvenās balvas – dāvanu kartes ceļojumam 2500 eiro vērtībā – ieguvējus.

Projekts tiek finansēts no Ceļu satiksmes drošības padomes līdzekļiem – sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, ko ceļu satiksmes negadījumu novēršanas pasākumu veikšanai apdrošināšanas sabiedrības katru ceturksni ieskaita biedrības “Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs” kontā.