Atpakaļ

“airBaltic” piedalīsies Baltijas Starptautiskajā aviācijas šovā Liepājā

Latvijas lidsabiedrība “airBaltic” no 15.jūnija līdz 16.jūnijam Liepājas lidostā piedalīsies lielākajā aviācijas šovā reģionā “Baltic International Airshow 2024”

Jau trešo gadu pēc kārtas tas norisināsies Liepājas lidostā. Abās pasākuma dienās apmeklētājiem būs iespēja satikt lidsabiedrības pārstāvjus un uzzināt vairāk par uzņēmumu un tā piedāvātajām darba iespējām. Turklāt “airBaltic” Pilotu akadēmija, kuras praktisko nodarbību telpas atrodas Liepājas lidostā, informēs par studiju piedāvājumu.

Pasākuma laikā interesentiem būs iespēja tikties ar Pilotu akadēmijas pārstāvjiem un studentiem, tostarp “airBaltic” Cilvēkresursu departamenta speciālistiem.

Klātesoša būs arī “Planies NFT” komanda, kā arī apmeklētājiem būs iespēja nofotografēties īpašajā “airBaltic” “Planies NFT” lidmodelī un piedalīties izlozē, kurā galvenā balva būs divas biļetes uz jebkuru “airBaltic” galamērķi.

Vienlaikus aviošovā piedalīsies jaunākais “airBaltic” Pilotu akadēmijas flotes jaunākais lidaparāts – “Diamond DA40” viena dzinēja lidmašīna, ko rotā īpašs “Planies” krāsojums. Turklāt pasākumu papildinās “Diamond Aircraft” pārstāvju vizīte, kuri ieradīsies, lai iepazīstinātu ar saviem jaunākiem sasniegumiem aviācijas nozarē.

Šovā būs pārstāvēta arī jaunā “airBaltic” Tehniskā akadēmija. Tā ir nozīmīga iniciatīva, kas paredzēta cilvēkiem, kuri vēlas sākt vai attīstīt savu karjeru lidmašīnu tehniskās apkopes jomā. Akadēmija šobrīd pieņem pieteikumus trīs specializētajās programmās, kas tiek īstenotas sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti, Liepājas Valsts tehnikumu un unikālo “airBaltic” Mehānikas programmu.

Plānots, ka labvēlīgu laikapstākļu gadījumā Pilotu akadēmijas instruktori veiks formācijas lidojumu ar “Diamond DA42” un “Diamond DA40” lidmašīnām, kuras izmanto akadēmijas ikdienas lidojumu apmācībai.

“Baltic International Airshow 2024” piedalīsies pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Somijas, Zviedrijas, Beļģijas, Polijas un Čehijas. Aviošovā priekšnesumi tiks veikti ar iznīcinātājiem F-16, “Gripen” un “L-159 Alca”, kā arī vairākiem citiem lidaparātiem.

Vairāk nekā sešu stundu garā programma piedāvās gaisa priekšnesumus, iznīcinātāju paraugdemonstrējumus un sinhronizētus akrobātiskos lidojumus.

Pirmo reizi aviošovā Baltijas valstīs notiks “Air Masters Cup Freestyle Aerobatics Series” sacensības, kurās par galveno balvu sacentīsies labākie pasaules piloti. Sestdien notiks kvalifikācijas posms, bet pašas sacensības norisināsies svētdien. Starp savu dalību apstiprinājušajiem pilotiem ir Petrs Kopfšteins (Čehija), Igors Lobanovs (Lietuva), Melanī Astla (Francija), Ārons Delju (Austrālija) un citi.

LETA jau vēstīja, ka “airBaltic” auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 664,289 miljonu eiro apmērā, kas ir par 33,2% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 33,852 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 97,97% “airBaltic” akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam “Aircraft Leasing 1” – 2,03%.