Atpakaļ

NBS Aviācijas bāzē apbalvo Kosovā dienējušos Latvijas karavīrus

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Aviācijas bāzē 6.augustā tika apbalvoti Kosovā dienējušie Latvijas karavīri.

NBS informē, ka NBS komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš tikās ar karavīriem, kuri atgriezušies no NATO vadītās miera uzturēšanas operācijas Kosovā, noslēdzot sesto Latvijas karavīru rotāciju.

Ceremonijas laikā NBS karavīri saņēma apbalvojumus par teicamu dienesta uzdevumu izpildi starptautiskajā operācijā Kosovā, sniedzot ieguldījumu kolektīvās aizsardzības stiprināšanā.

Miera uzturēšanas operācijā Kosovā Latvija piedalās ar vieglo kājnieku rotu, kas ir integrēta ASV vadītajā daudznacionālajā bataljonā. Latvijas karavīru galvenais uzdevums ir nodrošināt mobilo spēku aizsardzību, patrulēšanu, pūļa kontroles pasākumus un ātrās reaģēšanas spēju nodrošināšanu.

Jau vēstīts, ka 2021.gada jūnijā Latvija pēc 11 gadu pārtraukuma atsāka dalību NATO vadītajā miera uzturēšanas operācijā Kosovā. Ņemot vērā pieaugošo saspīlējumu pie Eiropas robežām un nepieciešamību situāciju stabilizēt, kā arī Latvijas apņemšanos pildīt saistības attiecībā pret NATO un saviem partneriem NBS dalība starptautiskajā operācijā Kosovā plānota uz laiku līdz 2025.gada 31.decembrim.