Atpakaļ

Par tēva sišanu Rēzeknē aizturēts vīrietis

Pirmdien Rēzeknē par sava tēva sišanu aizturēts vīrietis, informēja Valsts policijā.

Policijas Latgales reģiona pārvaldes Ziemeļlatgales iecirkņa amatpersonas saņēma informāciju, ka Rēzeknē kādā privātmājā dēls izturas vardarbīgi pret savu tēvu. Noskaidrots, ka 1978.gadā dzimušais dēls ģimenes konflikta laikā vairākas reizes iesita tēvam pa seju, nodarot viņam fiziskas sāpes un miesas bojājumus.

Cietušais, 1951.gadā dzimušais vīrietis nogādāts vietējā medicīnas iestādē.

Abas personas konflikta brīdī atradās alkohola reibumā.

Likumsargi dēlu aizturēja un saistībā ar notikušo turpinās izmeklēšana pēc Kriminālprocesa 174.1.panta, proti, par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar personu, ar kuru noziedzīgā nodarījuma izdarītājs ir pirmajā vai otrajā radniecības pakāpē, vai pret laulāto vai bijušo laulāto, vai pret personu, ar kuru noziedzīgā nodarījuma izdarītājs ir vai ir bijis pastāvīgās intīmās attiecībās, vai pret personu, ar kuru noziedzīgā nodarījuma izdarītājam ir kopīga saimniecība, ja ar to minētajai personai nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību.

Policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.