Atpakaļ

Darbu sākušas astoņas “Latvenergo” projekta “SES 100 MW” saules stacijas

AS “Latvenergo” līdz šim Baltijā atklājusi astoņas projekta “SES 100 MW” saules elektrostacijas (SES), ar kopējo jaudu 67,8 megavati (MW), aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

“Latvenergo” stratēģiskais mērķis šajā gadā ir izbūvēt jaunas saules parku jaudas 100 MW apjomā – tās vieno kopīga “SES 100 MW” vizuālā identitāte.

Patlaban top vēl septiņas stacijas, un uzņēmumā norāda, ka “Latvenergo” savu staciju tīklu paplašina arī iegādājoties stacijas, tāpēc paredzams, ka plānotais 100 MW apjoms tiks pārsniegts.

Vienlaikus “Latvenergo” koncerna mērķis ir līdz 2030.gadam attīstīt atjaunīgās enerģijas ražošanas jaudas 2,3 gigavatu (GW) apmērā visā Baltijā. Būtisku daļu no tā veido SES.

Jaunie saules parki, kuru jauda ir no pieciem līdz 15 MW, ir izkliedēti dažādos Latvijas reģionos, kā arī Igaunijā un Lietuvā, nodrošinot sabalansētu ģenerāciju. Projekta “SES 100 MW” lielākie parki ir atklāti Biržos, Jēkabpils novadā un Kūsalu, Igaunijā, tos papildina SES Skultē, Bauskā, Rūjienā un Rēzeknē, kā arī stacija Lietuvā, Gargždos, un vasaras sākumā atklātā stacija Lūganūsē, Igaunijā.

Drīzumā elektroenerģija tiks ražota arī parkos Ķegumā, Elejā, Krāslavā un Rīgā, kā arī Lietuvā, Klevečkinē.

Jau ziņots, ka “Latvenergo” koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 2,034 miljardi eiro, kas ir par 10,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa pieauga par 90,8% un bija 350,917 miljoni eiro.

“Latvenergo” nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. “Latvenergo” obligācijas kotē biržas “Nasdaq Riga” parāda vērtspapīru sarakstā.