Rolands, Rolanda, Ronalds, Erlends, Lūkass
Iesūti
Atpakaļ

Nedēļas laikā uziet jau otro ar slēpni aprīkotu kravas furgonu migrantu pārvadāšanai

Nedēļas laikā robežsargi Krāslavas novadā konstatējuši jau otro ar slēpni aprīkotu kravas furgonu, kas paredzēts nelegālo migrantu pārvadāšanai.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē, robežsargs, veicot treniņu ārpus dienesta laika, Krāslavas novadā, aptuveni 500 metrus no valsts robežas, ievēroja kādu “Ford Transit” markas automašīnu, kurai blakus stāvēja vairākas aziātiskas izcelsmes personas. Ieraugot robežsargu, migranti strauji devās robežas virzienā.

Piesaistot kinologu ar dienesta suni, konstatēts, ka robežpārkāpēji atgriezās Baltkrievijā pa iepriekš izgrieztu caurumu pastāvīgā žogā. Savukārt transportlīdzekļa pārbaudes laikā konstatēts, ka automašīnas kravas kastē, kas piekrauta ar dēļiem, ir iebūvēts slēpnis.

Transportlīdzekļa vadītāja dokumentu pārbaudes laikā konstatēts, ka automašīnas vadītājs – Gruzijas pilsonis – uzturas pierobežas joslā, ārpus valsts nozīmes ceļa, bez personu apliecinoša dokumenta un speciālās caurlaides, savukārt transportlīdzeklim nav veikta transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana (OCTA).

Pret Gruzijas pilsoni sākts kriminālprocess par apzinātu mēģinājumu nodrošināt personām iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu no diviem līdz astoņiem gadiem.

Tāpat persona saukta pie administratīvās atbildības par uzturēšanos Latvijā bez derīga ceļošanas dokumenta, par uzturēšanos pierobežas joslā bez speciālās caurlaides, kā arī par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram nav OCTA.

Jau ziņots, ka Krāslavas novadā 20.augustā Latvijas nepilsoņa vadītā furgonā robežsargi atrada 24 nelegālos migrantus.

Šogad no Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 4029 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā uzņemti 16 cilvēki.

Aizvadītajā nedēļas nogalē no robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 33 cilvēki.