Atpakaļ

Oktobrī Kuldīgā notiks skatuves mākslas festivāls “Teātris ir visur Kuldīgā”

No 11.oktobra līdz 13.oktobrim Kuldīgā un tās apkārtnē devīto reizi norisināsies skatuves mākslas festivāls “Teātris ir visur Kuldīgā”, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Festivālu 11.oktobra vakarā atklās Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra monoizrāde “Mātes piens” pēc Noras Ikstenas romāna ar tādu pašu nosaukumu – mazās formas izrāde vienā cēlienā. Tas ir stāsts par māti un meitu, kurām katrai ir sava patiesība, sava sāpe un sava mīlestība. Ukraiņu izcelsmes aktrisei Anastasijai Ļovinai, kura Čehova teātrī aizvada otro sezonu, šī ir pirmā pašas režisētā izrāde pēc ierašanās Latvijā.

Aktrise norāda, ka stāsta galvenā tēma, ko viņa risina izrādē, nav politika, bet gan mātes un meitas attiecības un spēja piedot, savukārt tā laika politiskais konteksts un pastāvošais nospiedošais režīms ir fons, ko piedzīvojušas tautas ne tikai Latvijā, bet arī Ukrainā un citās valstīs.

Domājot par jaunāko skatītāju paaudzi, šogad festivālā pirmo reizi viesosies Latvijas Nacionālā opera un balets ar koncertuzvedumu pašiem mazākajiem “Mazulis ausās, mūziku klausās” – pirmā tikšanās ar Mocarta, Haidna, Bokarīni un daudzu citu izcilu komponistu melodijām stīgu kvarteta izpildījumā. Liepājas Leļļu teātris izrādīs iestudējumu pēc Daniela Defo stāsta motīviem “Robinsons”.

Mūzikas cienītājiem festivāla programmā tiek piedāvāts Katrīnas Gupalo koncerts Laidu muižas pilī “Katrīna Gupalo – akustiski” un latviešu čellista Maksima Beitāna čella kamerkoncerts Kuldes muižā.

Kuldīgas Sporta manēžā paredzēta Rīgas cirka izrāde “Pačamamo”.

Festivāla izskaņā 13.oktobrī Kuldīgas kultūras centrā notiks Dailes teātra izrāde “Zēni nav meitenes” ar aktrisi Dārtu Daneviču galvenajā lomā.