Atpakaļ

Jauniešu koris “Kamēr…” uzvar konkursā Varnā un ceturto reizi cīnīsies par Eiropas “Grand Prix”

Koncertorganizācijas “Ave Sol” jauniešu koris “Kamēr..” sestdien Bulgārijas pilsētā Varnā uzvarēja Starptautiskajā profesora Georgija Dimitrova koru konkursā un līdz ar to nākamgad ceturto reizi cīnīsies par prestižo Eiropas koru “Grand Prix” trofeju.

Pēc piektdien aizvadītajām priekšsacīkstēm koris “Kamēr…” mākslinieciskā vadītāja Jurģa Cābuļa vadībā sestdien Varnā konkursa finālā sacentās ar trim Āzijas koriem no Honkongas, Filipīnām un Indonēzijas. Latvijas koris izpildīja Alfrēda Kalniņa miniatūru “Esi sveicināta, Saule!” ar Raiņa vārdiem un Pētera Vaska un Ērika Ešenvalda eposus “Zīles ziņa” un “Northern lights” (“Ziemeļblāzma”).

Žūrija atzina Latvijas kori par konkursa absolūto uzvarētāju, piešķirot tam Lielo balvu jeb “Grand Prix”, bet Cābulis tika atzīts par konkursa labāko diriģentu.

Nākamgad Spānijas pilsētā Tolosā koris “Kamēr…” cīnīsies par savu ceturto Eiropas “Grand Prix” titulu. “Kamēr…” ir vienīgais kolektīvs pasaulē, kas ieguvis trīs Eiropas kordziedāšanas “Grand Prix’ balvas.

Jau ziņots, ka 2004.gadā “Kamēr…” uzvaras laurus konkursā “European Grand Prix for Choral Singing” (Eiropas Lielā balva kora dziedāšanā) plūca diriģenta Māra Sirmā vadībā, 2013.gadā – Jāņa Liepiņa vadībā, bet 2019.gadā uzvara tika izcīnīta diriģenta Aivja Gretera vadībā.

Eiropas Lielā balva kora dziedāšanā ir ikgadējs (kopš 1989. gada) koru konkurss, kurā piedalās sešu Eiropas koru konkursu uzvarētāji. Tas gan nav tikai Eiropas koru konkurss, jo piedalās kori no visas pasaules.

Jauniešu koris “Kamēr…” konkursā ir uzvarēja trīs reizes, bet divas reizes laurus plūcis Filipīnu koris “Madrigal Singers”, Slovēnijas koris “APZ Tone Tomšič” un Jūtas Universitātes kamerkoris no ASV.

Koris “Kamēr…” dibināts 1990. gadā un nākamgad svinēs 35 gadu jubileju.

Rakstīt komentāru

Lai atstātu komentāru, nepieciešams autorizēties
Komentāru nav.