Atpakaļ

Izsolē piedāvā iegādāties bijušās Liepājas internātpamatskolas ēkas un zemi

Liepājas dome izsolē piedāvā iegādāties bijušās Liepājas internātpamatskolas ēkas un zemi Krūmu ielā 65, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Enģele.

Elektroniskās izsoles sākuma cena nekustamajam īpašumam Krūmu ielā 65, Liepājā, noteikta 463 840 eiro, izsoles solis – 500 eiro, nodrošinājums – 46 380 eiro. Novērtējumu veikuši divi sertificēti nekustamā īpašuma vērtētāji.

Pašvaldība nekustamo īpašumu, kas sastāv no zemesgabala 2,5 hektāru platībā un sešām būvēm, izsola, lai veicinātu jaunu attīstības ieceru realizāciju un nodrošinātu nekustamo īpašumu racionālu izmantošanu.

Izsolei var pieteikties līdz 16.oktobrim.

Krūmu ielā 65 atrodas bijusī Liepājas internātpamatskola, kura savu darbību pārtraukusi 2019.gadā. Nekustamais īpašums, kas tiek piedāvāts izsolē, sastāv no bijušās skolas ēkas 4413,10 kvadrātmetru platībā un saimniecības ēkām – sporta zāles 252,40 m2 platībā, ēdnīcas 681,50 kvadrātmetru platībā, pirts 151,6 kvadrātmetru platībā, veļas mazgātuves 326 kvadrātmetru platībā un šķūna 172,8 kvadrātmetru platībā. Krūmu ielā 65A atrodas divstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka ar 13 dzīvokļiem, kurā mitinās ap 10 iedzīvotāju. Pašvaldībai dzīvojamajā mājā pieder nedzīvojamās telpas 196,1 kvadrātmetru platībā, kuras tiek izsolītas kompleksi kopā ar nekustamo īpašumu Krūmu ielā 65. Savukārt daudzīvokļu ēka ar piesaistīto zemi ir pastāvīgs nekustams īpašums, kas pieder dzīvokļu īpašniekiem.

Zemesgabaliem Krūmu ielā 65 un Krūmu ielā 65A ir izstrādāts lokālplānojums, kas groza teritorijas plānojumā noteikto (atļauto) izmantošanu no sabiedrisko iestāžu apbūves teritorijas uz publiskās apbūves teritoriju un rūpnieciskās apbūves teritoriju, tādēļ nekustamā īpašuma attīstītājiem ir iespēja šajā teritorijā īstenot dažādas idejas.

Izsolē piedāvātais nekustamais īpašums atrodas Ziemeļu priekšpilsētā, uz Dienvidiem no Karostas kanāla, pie Jūrkalnes, Kolkas un Mazirbes ielām. Teritorijā ir visas nepieciešamās inženierkomunikācijas, un tai var piekļūt gan no renovētās Krūmu ielas, gan no Pulvera ielas. Blakus izsolē piedāvātajam nekustamajam īpašumam, Krūmu ielā 74, atrodas kokvilnas pārstrādes ražotne SIA “iCotton” un kokvilnas noliktava. Teritorijas ziemeļu daļā atrodas SIA “Lauma Fabrics” ražošanas komplekss ar 100 000 m² apbūves laukumu. Netālu no nekustamā īpašuma atrodas arī Oskara Kalpaka vidusskola, bet lielāko daļu ap īpašumu veido blīvi apdzīvotas teritorijas ar deviņu stāvu dzīvojamo ēku apbūvi, savukārt lokālplānojuma teritorijas dienvidaustrumu pusē izvietots privātmāju rajons ar Ventspils ielas parku.

Šim īpašumam tiek organizēta atkārtota izsole, jo īpašums nav nepieciešams pašvaldības funkciju īstenošanai.

Rakstīt komentāru

Lai atstātu komentāru, nepieciešams autorizēties
Komentāru nav.