Atpakaļ

Liepājā notiks velobrauciens “Diena bez auto”

Sestdien, 21.septembrī, plkst.12 Liepājā notiks Eiropas Mobilitātes nedēļas velobrauciens “Diena bez auto”, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Iedzīvotāji kopīgam velobraucienam aicināti pulcēties un reģistrēties no plkst.11 pie Liepājas domes ēkas, Rožu ielā 6. Velobrauciena maršruts vedīs līdz Grobiņas pilsdrupām, kur dalībniekus sagaidīs papildu aktivitātes.

Aptuveni vienu stundu ilgais velobrauciens vedīs cauri visai pilsētai un noslēgsies pie Grobiņas pilsdrupām, kur dalībnieki varēs piedalīties dažādās ar mobilitāti saistītās aktivitātēs. Braucienu līdz pilsētas robežai pavadīs policijas konvojs, tādēļ autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem.

No plkst.13 pilsdrupās notiks vairākas ar mobilitāti saistītas aktivitātes, veiklības un atjautības uzdevumi un aktivitātes ģimenēm ar bērniem. Vēlāk ap plkst.13.30 gaidāma satiksmes drošības speciālista Paula Timrota izglītojoša saruna par satiksmes drošību.

Dalībniekiem būs pagatavota silta zupa, bet jāņem līdzi savu zupas bļodu un karoti, kā arī sedziņu vai vingrošanas paklājiņu, lai varētu ērti ieturēt maltīti.

Kopīgā velobrauciena maršruts vienā virzienā būs aptuveni 13 kilometrus garš, tādēļ dalībnieki aicināti izvērtēt savu sagatavotību šādai distancei. Maršruts vedīs no Rožu ielas pa Kuršu, Katoļu un Lielo ielu, pāri Tramvaja tiltam, tālāk pa Jauno ostmalu, Zemnieku un Brīvības ielu līdz Liepājas robežai. Maršruts turpināsies pa veloceļu gar A9 šoseju līdz Grobiņas robežai, lai tālāk pa Rožu un Raiņa ielu aizvestu dalībniekus līdz Pils ielas promenādei, pa kuru velobraucēji nokļūs Grobiņas pilsdrupās. Maršrutā ir plānotas trīs apstāšanās vietas – Zemnieku ielā 60, stāvlaukumā pie Liepājas robežas, un veloceļa malā pie Grobiņas pilsētas robežas. Atgriešanās pēc pasākuma notiek katram individuāli, netiek organizēts viens kopējs laiks.

Bērniem, kuri vēl nav sasnieguši 16 gadu vecumu, aizsargķiveres valkāšana ir obligāta. Pārējiem dalībniekiem ķiveres lietošana braukšanas laikā ir ieteicama.

Lai veicinātu videi draudzīgus pārvietošanās paradumus, no 16. līdz 22.septembrim Liepājā atzīmē Eiropas Mobilitātes nedēļu. Papildu velobraucienam, laikā līdz 22.septembrim, interesenti aicināti uz izzinošām pastaigu ekskursijām gida pavadībā.

Informācija par katras dienas ekskursijas tēmu un tikšanās vietu apkopota Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja mājaslapā.

Eiropas Mobilitātes nedēļas mērķis ir aicināt sabiedrību dažādot ikdienā izmantotos pārvietošanās līdzekļus, dodot priekšroku videi draudzīgākiem risinājumiem, tādējādi ne tikai mazinot satiksmes sastrēgumus un transporta izplūdes gāzu apjomu, bet arī uzlabojot savu veselību.

Pasākuma aktivitātes tiek finansētas Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma URBACT IV programmā.

Rakstīt komentāru

Lai atstātu komentāru, nepieciešams autorizēties
Komentāru nav.