Atpakaļ

“Rimi” veikalos var ziedot pārtikas bankas “Paēdušai Latvijai” atbalstam

Mazumtirdzniecības veikalos “Rimi” līdz 20.novembrim pie kasēm var ziedot pārtikas bankas “Paēdušai Latvijai” atbalstam, aģentūru LETA informēja SIA “Rimi Latvia” pārstāvji.

Akcijas laikā savāktie ziedojumi tiks izlietoti produktu iegādei, lai nodrošinātu pārtikas pakas, kā arī pārtikas paku piegādei, norāda uzņēmumā.

“Ņemot vērā gan pagājušās ziemas pieredzi, gan vispārējo dzīves dārdzību, trūkumā nonākušo Latvijas ģimeņu bažas par to, kā izdzīvot apkures sezonā, pieaug,” atzīmē uzņēmuma pārstāvji, piebilstot, ka pārtikas bankā pēc palīdzības vēršas aizvien vairāk cilvēku.

Apkures sezonas laikā atbalsts pārtikas sagādē nepieciešams vidēji 13 000 cilvēku mēnesī, no tiem aptuveni 3500 personas saņem pārtikas pakas, bet gandrīz 10 000 cilvēku saņem atbalstu ar papildus ziedotajiem pārtikas produktiem vai vēršas kādā no labdarības zupas virtuvēm, vēsta uzņēmumā.

Pēc kompānijā minētā, akcijā līdz šim visaktīvāk piedalās pircēji Rīgā, Vidzemē un Kurzemes lielākajās pilsētās.

“Rimi” divas reizes gadā aicina pircējus piepildīt pārtikas pakas. Pērn ziedotās pārtikas apmērs salīdzinājumā 2022.gadu pieauga vairāk nekā divas reizes, sasniedzot 561 tonnu. Pērn akcijās sarūpētās 11 182 pārtikas pakas palīdzēja 38 000 cilvēku, informē uzņēmumā.

Jau vēstīts, ka “Rimi Latvia” pagājušajā gadā strādāja ar 1,076 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,7% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 5,8% – līdz 29,09 miljoniem eiro.

Kompānija reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir pieci miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētais uzņēmums “Rimi Baltic”.

Rakstīt komentāru

Lai atstātu komentāru, nepieciešams autorizēties
Komentāru nav.