Atpakaļ

Izsludina pieteikšanos Liepājas pašvaldības stipendijām

Liepājas pašvaldība no šodienas līdz 20.oktobrim izsludinājusi stipendiju konkursu topošajiem speciālistiem, mācību gadā kopumā plānojot izmaksāt 138 381 eiro, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Saskaņā ar noteiktajām pašvaldības prioritātēm 2024./2025.mācību gadā plānotas četras stipendijas ārstiem rezidentiem, divas stipendijas pedagogiem – prioritārā secībā matemātikas, ķīmijas, fizikas, informātikas, datorikas, programmēšanas, latviešu valodas un literatūras pedagogiem, kā arī sociālajiem pedagogiem. Savukārt pa vienai stipendijai paredzēts izglītības psihologa un sociālā darbinieka specialitātē.

Studenti pieteikties stipendijai var pašvaldības mājaslapā “www.liepaja.lv/stipendiju-programma/”, aizpildot elektronisku pieteikumu.

Pilna laika augstākās izglītības programmās studējošajiem stipendija noteikta 250 eiro, maģistrantūrā studējošajiem – 350 eiro, savukārt doktorantūrā un rezidentūrā studējošajiem – 500 eiro.

Bakalaura, maģistrantūras un doktorantūras programmu studentiem stipendija tiek izmaksāta deviņus mēnešus, rezidentūras studijās – 11 mēnešus.

Uz Liepājas pašvaldības stipendiju var pretendēt pilna laika augstākās akadēmiskās izglītības vai pilna laika otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu studenti, sākot no otrā kursa.

Tāpat uz stipendiju var pretendēt rezidentūras programmā studējošie pamatspecialitātes, apakšspecialitātes un papildspecialitātes iegūšanai, sākot no pirmā studiju gada.

Stipendijas paredzētas studentiem, kuri apgūst zināšanas Latvijas valsts akreditētajās izglītības iestādēs neatkarīgi no viņu deklarētās dzīves vietas. Priekšrocības saņemt stipendiju būs tiem, kuriem ir augstāka vidējā atzīme. Pašvaldība varēs piešķirt stipendiju arī tad, ja pretendents jau saņem valsts piešķirto stipendiju.

Lai sekmētu kvalificētu speciālistu piesaisti Liepājai, programma paredz, ka stipendiātam pēc studiju beigšanas pašvaldībā jānostrādā proporcionāli stipendijas saņemšana ilgumam, bet ne mazāk kā trīs gadi.

Šogad stipendiju piešķiršanai ir plānoti 138 381 eiro.