Rolands, Rolanda, Ronalds, Erlends, Lūkass
Iesūti
Atpakaļ

“Google” plāno investēt vienu miljardu ASV dolāru infrastruktūrā Taizemē

ASV tehnoloģiju kompānija “Google” plāno investēt vienu miljardu dolāru (893 miljoni eiro) infrastruktūrā Taizemē, kur cita starpā veidos jaunu datu centru un nodrošinās 14 000 darbavietu.

Jaunie centri Bangkokā un Čonbūrī rūpnieciskajā zonā tiek veidoti, lai apmierinātu pieaugošo pieprasījumu pēc mākoņdatošanas pakalpojumiem Dienvidaustrumāzijā, paziņoja “Google”.

Plānots, ka uz dienvidaustrumiem no Bangkokas esošajā Čonbūrī rūpnieciskajā zonā tiks izveidots datu centrs, bet mākoņdatošanas infrastruktūra atradīsies Taizemes galvaspilsētā.

“Google” paplašināšanās Taizemē karalistes iekšzemes kopproduktam līdz 2029.gadam dos papildu četrus miljardus ASV dolāru, 2025.-2029.gadā atbalstīs14 000, atsaucoties uz konsultāciju kompānijas “Deloitte” ziņojumu, pavēstīja ASV uzņēmums.

Maijā ASV kompānija “Microsoft” paziņoja, ka veidos Taizemes pirmo datu centru reģionu, lai uzlabotu mākoņdatošanas un mākslīgā intelekta infrastruktūru.

Taizemes ekonomika ilgstoši koncentrējās uz tradicionālo apstrādes rūpniecību, lauksaimniecību un tūrismu, taču tai ir grūtības atkopties pēc Covid-19 pandēmijas.

Valdība cer, ka “Google”, “Microsoft” un tamlīdzīgi uzņēmumi dažādos un modernizēs karalistes ekonomiku. Aplēses liecina, ka līdz 2027.gadam digitālā ekonomika varētu veidot 30% no iekšzemes kopprodukta.