Atpakaļ

Liepājā Dienvidu kapsētas paplašināšanai plāno nocirst 140 kokus

Liepājā Dienvidu kapsētas paplašināšanai plāno nocirst 140 kokus, aģentūru LETA informēja Liepājas būvvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Freidenfelde.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties publiskajā apspriešanā par paredzēto koku ciršanu, savu viedokli izsakot līdz 16.oktobrim.

Apstādījumu uzraudzības komisijā saņemts projektētāju SIA “Geo consultants” iesniegums un izskatīts jautājums par plānoto Dienvidu kapu teritorijas daļas paplašināšanu Klaipēdas ielā 150.

Publiski pieejamai kapsētai plānoti divi jauni sektori, izmēros līdzīgi esošajiem. Paredzēts izveidot gājēju celiņus, ceļu transporta iebraukšanai un izbraukšanai no teritorijas, autostāvvietu, ūdens ņemšanas vietu, vietu atkritumu konteinera novietošanai. Pašlaik zemesgabala daļa, kur plānots paplašināt apbedījuma vietas, ir daļēji aizaugusi ar kokiem, krūmiem un zāli.

Būvniecības ieceres dēļ Apstādījumu uzraudzības komisija noteikusi, ka publiskā apspriešana nepieciešama par 140 koku nozāģēšanas ieceri, tajā skaitā 98 āra bērziem, 16 parastajām apsēm, diviem parastajiem ošiem, piecām parastajām kļavām, trīs parastajām priedēm, vienu trauslo vītolu, pieciem pūpolvītoliem, astoņiem melnalkšņiem, vienu balzāma papeli un vienu smaillapu vītolu, kas aug Klaipēdas ielā 150 – Dienvidu kapsētas teritorijas daļas paplašināšanas vietā.

Papildus tam komisija, pirms lēmuma par atļaujas izsniegšanu divu melnalkšņu nociršanai, pieprasījusi Dabas aizsardzības pārvaldes atzinumu.

Kā informē Liepājas Kapsētu pārvalde, Dienvidu kapsētā ik gadu tiek piešķirtas 200-250 jaunas apbedījumu vietas. No 2018.gada jau ir sākta apbedījumu veikšana pēdējos divos uzbērtajos apbedījumu sektoros. Ņemot vērā to aizpildījumu un vidējo apbedījumu skaitu gada laikā, var prognozēt, ka brīvās apbedījumu vietas šajos sektoros beigsies pēc četriem līdz pieciem gadiem, tādēļ ir nepieciešams savlaicīgi plānot kapsētas paplašināšanu, norāda pārvaldē.

Izveidojot divus jaunus apbedījumu sektorus, tiktu radītas aptuveni 2400 jaunas kapu vietas, kas būtu pietiekami tuvākajiem desmit līdz 15 gadiem. Dienvidu kapsētā ir brīvas teritorijas kapsētas paplašināšanai, savukārt citās pilsētas kapsētās paplašināt un izveidot jaunas apbedījumu vietas nav iespējams.

Savu viedokli iedzīvotāji var izteikt, aizpildot anketu Liepājas e-pakalpojumu portālā: “https://epakalpojumi.liepaja.lv/lv/projects/edit/386/” vai drukātā formātā pašvaldības iestāžu Klientu apkalpošanas centrā Peldu ielā 5.

Publiskās apspriešanas laikā uz vietas būs izvietota informatīva publiskās apspriešanas planšete. Planšete klātienē apskatāma arī pašvaldības iestāžu administratīvajā ēkā Peldu ielā 5.

Pēc publiskās apspriešanas rezultātu apkopošanas Apstādījumu uzraudzības komisija pieņems galējo lēmumu par koku ciršanu.

Rakstīt komentāru

Lai atstātu komentāru, nepieciešams autorizēties
Komentāru nav.