Rolands, Rolanda, Ronalds, Erlends, Lūkass
Iesūti
Atpakaļ

“Tet” datu centru biznesa apgrozījums deviņos mēnešos palielinājies par 16%

Tehnoloģiju uzņēmuma SIA “Tet” datu centru biznesa apgrozījums šogad deviņos mēnešos ir pieaudzis par 16%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Tāpat kompānijā norāda, ka ir pieaudzis nozaru skaits, kas sākušas aktīvāk izmantot datu centru pakalpojumus, tostarp starp nozarēm ir mazumtirdzniecība, e-komercija un ražošana.

Klientu interese pārcelt uzņēmumu informācijas tehnoloģiju (IT) infrastruktūru uz datu centriem un mākoņskaitļošanas platformām ir motivējusi paplašināt “Tet” datu centru globālo infrastruktūru un sākt darbu pie vairākiem jauniem projektiem, atzīmē kompānijā.

No 2024.gada maija “Tet” ir paplašinājis “Tet Cloud” platformas ģeogrāfisko pārklājumu un klientiem sniedz iespēju datus izvietot arī Vācijā, papildu jau esošajiem datu centriem Rīgā.

“Tet” datu centru biznesa attīstības direktors Māris Sperga norāda, ka šāds stratēģisks solis veikts, ņemot vērā klientu pastiprinātu interesi par datu glabāšanas infrastruktūras nodrošināšanu ārpus Latvijas. Dati tiek glabāti “FR5”, kas pieder starptautiskajam datu centru pakalpojumu sniedzējam “Equinix”.

Kompānijā arī atgādina, ka, investējot 30 miljonus eiro, “Tet” nākamgad sāks darbu pie jauna “DC7” datu centra būvniecības Salaspilī. Datu centra tehnoloģiskās sistēmas piedāvās inovatīvus kiberdrošības risinājumus, kā arī iespējas klientiem uzglabāt datus augstas veiktspējas skaitļošanas iekārtās.

Salaspils datu centra darbības procesā radītā siltumenerģija tiks nodota uzņēmumam “Salaspils siltums” un piegādāta vietējiem iedzīvotājiem.

Vienlaikus jaunā kiberdrošības direktīva NIS2 un kiberuzbrukumu pieaugums uzņēmumu sistēmām palielinājis pieprasījumu pēc drošas datu uzglabāšanas pakalpojumiem, min kompānijā.

Augusi arī uzņēmumu interese par mākslīgā intelekta (MI) izmantošanas iespējām, lai uzlabotu darbības efektivitāti un radītu jaunus risinājumus biznesa attīstībai. Arī “Tet” ir sācis pētījumus šajā virzienā, lai 2025.gadā klientiem piedāvātu infrastruktūru, kas nodrošina MI risinājumu integrāciju uzņēmuma procesos.

Jau ziņots, ka “Tet” koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 295,753 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,5% mazāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa samazinājās par 40,1% – līdz 15,226 miljoniem eiro.

“Tet” pieder valstij SIA “Publisko aktīvu pārvaldītājs “Possessor”” personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas “Telia Company” meitasuzņēmumam “Tilts Communications” (49%).

Rakstīt komentāru

Lai atstātu komentāru, nepieciešams autorizēties
Komentāru nav.