Rolands, Rolanda, Ronalds, Erlends, Lūkass
Iesūti
Atpakaļ

Skolēnu brīvlaikā 100 jaunieši brīvprātīgi iesaistīsies Rīgas parku sakopšanā

Rudens brīvlaikā SIA “Rīgas meži” sadarbībā ar Rīgas 40. vidusskolas skolēnu pašpārvaldi īstenos projektu “Tīra Rīga”, kura laikā ap 100 jauniešiem no dažādām Latvijas izglītības iestādēm piedalīsies galvaspilsētas parku rudens sakopšanas darbos, aģentūru LETA informēja uzņēmuma SIA “Rīgas meži” pārstāve Ieva Geistere.

Šādā veidā tiks veicināta jauniešu iesaiste brīvprātīgajā darbā, kā arī veidota izpratne par vides sakopšanas, saglabāšanas un ilgtspējas nozīmi.

Projektā plānotas divas talkas. Pirmā notiks Operas skvērā otrdien, 22.oktobrī. Šajā talkā piedalīsies ap 60 jauniešiem.

Otrā parku sakopšanas talka norisināsies trešdien, 23.oktobrī Mārupītes parkā, Skulptūru dārzā, kurā piedalīsies ap 40 talciniekiem.

Talku laikā jaunieši ne tikai sakops parku teritorijas, bet arī sagatavos putnu barotavas. Tās vēlāk tiks izvietotas Rīgas dārzos un parkos.

Ar šīm talkām tiks iedibināta jauna tradīcija – rīkot putnu barotavu veidošanas talkas sadarbībā ar izglītības iestādēm, apkaimēm un citām sabiedrības grupām. Šo pasākumu mērķis būtu mainīt sabiedrības ieradumus putnu barošanā. Talkas iecerētas kā praktiski un izglītojoši pasākumi, kas dos jauniešiem iespēju parūpēties par pilsētas zaļajām teritorijām un to spārnotajiem iemītniekiem, kā arī gūt padziļinātu izpratni par ilgtspējīgu vidi un dabas aizsardzību.

2023.gadā “Rīgas mežu” apgrozījums bija 21,946 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa – 1,984 miljoni eiro.

Rīgas pašvaldībai piederošā kompānija “Rīgas meži” reģistrēta 2008.gadā. Kompānija apsaimnieko mežu īpašumus 4602 hektāru platībā Rīgā un Jūrmalā, kā arī mežu īpašumus 58 016 hektāru platībā apmēram 50 kilometru rādiusā ap galvaspilsētu.

Tāpat “Rīgas meži” apsaimnieko Rīgas publiskos apstādījumus 446 hektāru platībā un kultūras un atpūtas parku “Mežaparks” 367 hektāru platībā.

Rakstīt komentāru

Lai atstātu komentāru, nepieciešams autorizēties
Komentāru nav.