Atpakaļ

Grantu konkursā varēs saņemt līdz pat 100 000 eiro garīgās veselības uzlabošanas iniciatīvu īstenošanai

Fonds “The Inner Foundation” nevalstiskajām organizācijām un jaunuzņēmumiem piedāvā līdz pat 100 000 eiro atbalstu ideju izstrādei, kas uzlabotu jauniešu garīgās veselības jomu Austrumeiropā, aģentūru LETA informēja fondā.

Dalībnieku iniciatīvām jābūt saistītām ar vientulības problemātikas risināšanu un saskarsmes veicināšanu sabiedrībā, veselīgu digitālo ieradumu stiprināšanu, atbalstu vīriešu garīgajai veselībai, labklājības uzlabošanu izglītības iegūšanas laikā un uzsākot darba gaitas, sieviešu reproduktīvo veselību un tās ietekmi uz garīgo labklājību, ģimeņu stiprināšanu, kā arī noturības paaugstināšanu klimata pārmaiņu apstākļos.

Grantu konkursā inovatīvajiem risinājumiem jābūt orientētiem uz iedzīvotāju grupu vecumā no 18 līdz 30 gadiem. Konkurss paredzēts bezpeļņas, peļņas vai jaukta modeļa organizācijām, kurām ir pārbaudīti risinājumi garīgās labklājības uzlabošanai un skaidrs plāns, kā izmērīt to ietekmi, norāda organizatori.

“Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem ik gadu pasaulē veselības aprūpē tiek ieguldīti 9,5 triljonu ASV dolāru, no kuriem vien 2-5% tiek novirzīti garīgajai veselībai”, uzsver fonda līdzdibinātāja un izpilddirektore Annika Stēna Pēšone. Viņas ieskatā, finansējuma trūkums ietekmē jauniešus, kuriem atbalsts vajadzīgs vairāk nekā jebkad agrāk.

Ar konkursu fondā vēlas atbalstīt pārmaiņu veicinātājus, kas stiprina atbalsta sistēmu. Tāpat fondā cer, ka iniciatīvas dos jauniešiem vajadzīgos resursus un pārliecību, ka viņi spēs “tikt galā” ar mūsdienu izaicinājumiem.

Pieteikties konkursam iespējams līdz oktobra beigām, aizpildot priekšatlases veidlapu fonda tīmekļa vietnē “www.theinnerfoundation.org”. Pieteikumi tiks izskatīti līdz oktobra beigām un izraudzītajiem projektiem tiks nodrošināts gan finansiāls atbalsts, gan stratēģiskas rekomendācijas un iespēja sadarboties ar fonda ekspertiem. Piešķirto grantu apmērs būs no 25 000 līdz 100 000 eiro, pielāgojot summu katras organizācijas vajadzībām.

“The Inner Foundation” ir bezpeļņas fonds, kura darbības mērķis ir uzlabot jauniešu garīgo veselību, kā arī veicināt dažādību, vienlīdzību, un iekļaušanu sabiedrībā. Fondu 2021.gadā kopīgi nodibināja Annika Stēna Pēšone un Pērs Jorgens Pēšons. Fonds apņēmies 20 gadu laikā ieguldīt vairāk nekā 100 miljonus ASV dolāru un ir izveidojis portfeli ar vairāk nekā 35 investīcijām Subsahāras Āfrikā, Eiropā un Ziemeļamerikā, sniedzot atbalstu uzņēmējiem un iniciatīvām, kas palīdz risināt problēmas garīgās veselības jomā visā pasaulē.

Rakstīt komentāru

Lai atstātu komentāru, nepieciešams autorizēties
Komentāru nav.