Atpakaļ

CSDD pirmdien informēs par pakalpojumu aktualitātēm un cenu izmaiņām

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvji pirmdien, 28.oktobrī, preses konferencē informēs par CSDD sniegto pakalpojumu aktualitātēm tehniskās apskates, reģistrācijas un kvalifikācijas jomā, kā arī plānotajām pakalpojumu cenu izmaiņām, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Preses konference notiks plkst.10 Rīgas Motormuzejā.

CSDD Komunikācijas departamenta vadītāja Ilze Šipkēvica aģentūrai LETA skaidroja, ka CSDD pakalpojumu cenrādī plānotas izmaiņas, kuras būs vēl jāapstiprina Ministru kabinetam.

CSDD nākamnedēļ informēs par plānotajām izmaiņām, taču noteikumu projekts vēl tiks nodots publiskajai apspriešanai un ievietots Tiesību aktu portālā.

LETA jau ziņoja, ka pēdējās izmaiņas CSDD pakalpojumu cenrādī valdība apstiprināja šogad aprīlī. Izmaiņas noteica pilngadīgām personām ieviest maksu par teorijas eksāmenu velosipēda vadītāja tiesību iegūšanai, kā arī noteikt maksu par velosipēda vadītāja apliecību.

Tika noteikts, ka velosipēda vadītāja apliecības maksa ir 6,84 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN), savukārt teorētiskā eksāmena kārtošana velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai maksā 7,74 eiro ar PVN.

Jau ziņots, ka CSDD apgrozījums pagājušajā gadā bija 60,023 miljoni eiro, kas ir par 13,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet direkcijas peļņa samazinājās par 39,8% – līdz 3,953 miljoniem eiro.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

Rakstīt komentāru

Lai atstātu komentāru, nepieciešams autorizēties
Komentāru nav.