Rolands, Rolanda, Ronalds, Erlends, Lūkass
Iesūti
Atpakaļ

Svētdien Ventspilī notiks putnu būrīšu gatavošanas talka

Ventspilī svētdien, 10.aprīlī, Bērnu pilsētiņā plkst.11 un bērnu parkā “Fantāzija” plkst.14 pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs piedalīties ikgadējo Putnu būrīšu izgatavošanas talkā, informēja Ventspils Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Helēna Blumberga.

Putnu būrīšu izgatavošanas talka ir viena no jaunāko ventspilnieku iemīļotākajām talkām, kur kopā ar vecākiem vai aizbildņiem var radoši izpausties un kopīgi radīt jaunas mājas putniem.

Arī šajā nedēļas nogalē jau 12.gadu pēc kārtas Ventspils Komunālā pārvalde un Ventspils Kultūras centrs aicina ikvienu doties uz Ventspils Bērnu pilsētiņu un bērnu parku “Fantāzija”, lai zīlītēm, zvirbuļiem un strazdiem radītu jaunas mājvietas Ventspilī. Talkas vietā būs pieejams viss nepieciešamais – kokmateriāli, būrīšu izgatavošanas pamācības, zāģi, āmuri, naglas, zīmuļi, mērlentes un citi darba instrumenti, bet pēc iespējas var ņemt līdzi arī savus āmurīšus, lai darbi raitāk ietu uz priekšu, jo uz vietas pieejamie darba instrumenti būs ierobežotā daudzumā.

Šajā talkā ir padomāts par ikvienu dalībnieku, arī tādiem, kuri nekad iepriekš nav gatavojuši būrīšus. Sadarbībā ar AS “Latvijas valsts meži” putnu būrīši būs iepriekš sazāģēti noteiktās formās, tādēļ tos atliek vien salikt kopā un sanaglot – ērti un vienkārši. Turklāt radošajā talkā piedalīsies putnu būrīšu izgatavošanas meistari, kuri pamācīs un parādīs, kā tos pareizi būvēt, un palīdzēs ar vērtīgu padomu, piebilda Blumberga.

Ventspils zaļajā pilsētvidē bieži pietrūkst dabisko ligzdošanas vietu, kā koku dobumu, tādēļ pareizi izgatavots un uzstādīts putnu būrītis būs ļoti vērtīgs ieguvums kā putniem, tā arī dabai, norāda pašvaldībā.