Rolands, Rolanda, Ronalds, Erlends, Lūkass
Iesūti
Atpakaļ

Notiks Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas audzēkņu akadēmiskās mūzikas koncerts

Atzīmējot skolas simtgadi, šodien plkst.18 Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas koncertzālē notiks skolas absolventa Ulda Marhileviča rīkotais koncerts, aģentūru izglītības iestādē.

Koncertā vāks ziedojumus vides objekta izveidei par godu ilggadējam Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas direktoram Valdim Vikmanim.

Marhilevičs ir viens no absolventu domubiedru grupas, kas nāca ar iniciatīvu par Vikmaņa piemiņas objekta radīšanu un bija metu konkursa žūrijā.

Plānots, ka krūšu tēls atradīsies Ausekļa ielā pie ēkas centrālās ieejas – pašā goda vietā. Metu konkursa rezultātā tika noslēgts līgums ar jauno tēlnieci Montu Kurzemnieci, kura pašlaik strādā pie vides objekta gala varianta, savukārt skola meklē iespējas kā šo projektu realizēt līdz galam.

Melngaiļskolai šogad aprit 100 gadi, bet Mākslas vidusskolai pērn rudenī – 95 gadu jubileja. Centrālais kopīgais notikums plānots 8.jūlijā, kad uz salidojumu gan skolas telpās, gan atjaunotajā koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” pulcēsies skolu absolventi, bijušie un esošie darbinieki.