Atpakaļ

Talsu novada Kultūras, sporta un tūrisma jautājumu komiteju vadīs Ieva Brūna

Trešdien Talsu novada domes deputāti Kultūras, sporta un tūrisma jautājumu komitejas sēdē par kultūras, sporta un tūrisma jautājumu komitejas priekšsēdētāju apstiprināja Ievu Brūnu (LZP), informēja pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Brūnas kandidatūru komitejas priekšsēdētāja amatam izvirzīja Talsu novada domes priekšsēdētāja Sandra Pētersone (NA), to apstiprināja pārējie komitejā klātesošie deputāti.

Brūna pateicās par uzticētajiem pienākumiem un piebilda, ka ir ļoti daudz ideju, ko realizēt, un sadarbība būs pamata vērtība, kā viņa strādās.

Savukārt par kultūras, sporta un tūrisma jautājumu komitejas priekšsēdētājas vietnieku deputāti apstiprināja Almantu Kalniņu (LZS), kurš līdz šim darbojas pašvaldības sporta komisijā, ir sporta jomas entuziasts.

Lai arī viņam ir lielāka pieredze sporta jomā, tomēr viņš solīja strādāt tā, lai kultūru, sportu un tūrismu sakārtotu visā novadā.

Kā vēstīts, 16.martā no kultūras, sporta un tūrisma jautājumu komitejas priekšsēdētājas amata atkāpās tās iepriekšējā priekšsēdētāja Ilva Norenberga (MTN).

Partija “Mēs – Talsiem un novadam” (MTN) tolaik paziņoja, ka pārtrauc sadarbību ar pārējām politiskajām partijām un prasīs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) atlaist Talsu novada domi.

Savā paziņojumā MTN deputāti uzsvēra, ka, neskatoties uz pagājušā gada 1.jūlijā noslēgto savstarpējās sadarbības līgumu, viņi ilgstoši netiek informēti par svarīgiem domes jautājumiem un kopš 2021.gada vasaras faktiski ir opozīcijā. Saprotams, ka noslēgtais sadarbības līgums ir bijis formāls, tajā noteiktie darbi un termiņi netiek ievēroti, līdz ar to MTN informēja, ka sadarbību pārtrauc.