Atpakaļ

Saldū norisināsies Nacionālo bruņoto spēku diena

Saldū šodien, Latvijas Neatkarības atjaunošanas 32.gadadienā, norisināsies Nacionālo bruņoto spēku (NBS) diena, informēja NBS.

Pasākums sāksies plkst.8.50 ar ziedu nolikšanu pie Oskara Kalpaka pieminekļa un dievkalpojumu Saldus Svētā Jāņa Evaņģēliski luteriskajā baznīcā, bet plkst.11 Oskara Kalpaka laukumā notiks Latvijas un ārvalstu bruņoto spēku, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts policijas un Jaunsardzes vienību un tehnikas parāde, kuru pieņems Valsts prezidents Egils Levits.

Parādi papildinās aviācijas pārlidojumi.

Pēc parādes, līdz plkst.15, Saldus centrā būs iespēja aplūkot militārās tehnikas, ieroču un ekipējuma izstādi, kā arī dažādus paraugdemonstrējumus – izpletņlēcēju nolaišanos, Valsts robežsardzes vienības kinologu paraugdemonstrējumus un NBS Jūras spēku orķestra defilē programmu.

Uz skatuves Pienotavas laukumā plkst.13 ar NBS Štāba orķestra estrādes ansambļa koncertu sāksies pasākuma muzikālā daļa, ko turpinās Latvijā dienošo NATO karavīru rokgrupa “Priam’s Demise” un plkst.15 noslēgs Latvijas popmūzikas veterāni “Jumprava”.

Plkst.13 Kalnsētas estrādē simts zemessargu kandidāti dos zvērestu, bet aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) pasniegs apbalvojumus par 30 gadu izdienu Zemessardzē. Savukārt, plkst.14 Saldus stadionā notiks karavīru un Saldus pārstāvju sadraudzības spēle.

NBS dienas organizēšanu kādā no Latvijas novadu centriem aizsardzības nozare sāka 2012.gadā, lai iepazīstinātu ar NBS arī tos iedzīvotājus, kuriem nav iespēju apmeklēt tradicionālo valsts svētku parādi 18.novembrī Rīgā. Kopš 2013.gada šie pasākumi norit ar devīzi “4.maijs – Brīvības svētki”.