Atpakaļ

Skrundā ar plašu programmu svinēs pilsētas svētkus

Covid pandēmijas ierobežojumu dēļ Skrunda savus svētkus plaši nebija svinējusi divus gadus. Šogad drīkstam savus svētkus svinēt un esam gatavi to darīt ar vērienu. Skrundas pilsētas svētku programmas piedāvājums šogad būs divas dienas, 13. un 14. maijā.

13. maijā svētki iesāksies ar Skrundas vidusskolas audzēkņu Mātes un Ģimenes dienai veltītu koncertu. Pēcpusdienā tie turpināsies ar novadnieka, gleznotāja Jāņa Lauvas gleznu izstādes atklāšanu. Vakarā Skrundas muižā klausītājus priecēs Aijas Vītoliņas solokoncerts, bet dienas noslēgums atvēlēts jauniešiem. Norisināsies estrādes sezonas atklāšanas pasākums “Disko nakts” kopā ar DJ [Ex] DA BASS.

14. maija agrā rītā notiks sacensības makšķerniekiem “Skrundas dižloms”. Iedzīvotājus modinās motokluba “Souls of thunder” spēkratu rūkoņa. Mājražotāju un amatnieku tirgus gaidīs pircējus estrādes tuvumā “Skrundenieku dižandelē”, dažādas sporta aktivitātes notiks Skrundas muižas stāvlaukumā. Foto orientēšanās pasākums “Skrunda rullē” interesantā veidā iepazīstinās ar pilsētu. Uz centrālās skatuves Skrundas estrādē dienas pirmajā pusē notiks Skrundas amatiermākslas kolektīvu koncerts, spēlēs grupa “Diapazons”, Artis Šimpermanis un Māris Blāze, bet mazajiem skatītājiem muzikālu izrādi sagatavojis “Pārsteigumu karuselis”. Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes piedāvājumā būs aktivitātes “Vīru laiks” ar karavīru pusdienām un vizināšanu karavīru transportā.

Uz mazās skatuves Ventas krastā gaidāms Kuldīgas novada vokālo ansambļu koncerts, bet pēc tam Ventas malā sagaidīsim un atbalstīsim laivotājus, kas piedalās laivu nobraucienā. Šī gada tēma “Diena pēc…” Laivu parāde šogad notiks sadarbībā ar “Kurzemes vikingi”, tāpēc, piedaloties tajā, ir iespēja laimēt degvielas dāvanu kartes 300, 200 un 100 eiro vērtībā.

Vakarpusē Skrundas pilskalna estrādē notiks grupas “Dziļi violets” svētku koncerts. Tajā piedalīsies Nauris Brigmanis, Atis Ieviņš, Lauris Dzelzītis un Rihards Lepers. Pirms pusnakts uz mazās skatuves Dināra Rudāne ar savu balss šarmu ievedīs mūs nakts mūzikas stundā “Ieklausies nakts burvībā”, bet acis priecēs lāzeru šovs Ventas upes vidū. Svētku noslēgumā kopā ar grupu “Dziļi violets” izdejosimies šī gada pirmajā zaļumballē.

Skrunda ir noilgojusies pēc saviem viesiem. Brauciet! Nāciet! Būsim svētkos kopā!

Visa informācija par svētkiem atrodama WWW.SKRUNDA.LV