Atpakaļ

Graudiņa/Samoilova “Elite16” turnīru Portugālē sāk ar uzvaru trīs setos pār lietuvietēm

Latvijas sportistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova ceturtdien Portugālē profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) “Elite16” turnīra pirmajā spēlē trīs setos pārspēja lietuvietes.

Turnīrā ar astoto numuru izliktais Latvijas duets A apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2-1 (22:24, 21:10, 15:6) uzveica kvalifikāciju pārvarējušās Aini Raupelīti/Moniku Pauliķeni (16.).

Apakšgrupas otrajā spēlē Graudiņa/Samoilova plkst.18 tiksies ar pasaules ranga līderēm brazīlietēm Eduardu Lisbou un Anu Patrisiju Silvu, kuras turnīrā izsētas ar pirmo numuru. Piektdien plkst.14 būs mačs ar Eiropas čempionēm šveicietēm Nino Brunneri un Tanju Hīberli (9.). Šo duetu pirmajā savstarpējā spēlē ar 2-0 (21:18, 22:20).

Ceturtdaļfinālā iekļūs no katras grupas viena labākā komanda, otro un trešo vietu ieguvušās komandas grupā cīnīsies izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Šajā posmā turpinās cīņa par ranga punktiem olimpiskajā atlasē, kas ilgs līdz 9.jūnijam, noskaidrojot 17 labākās komandas pēc olimpiskās kvalifikācijas ranga gan sievietēm, gan vīriešiem.

Martā Graudiņa/Samoilova Brazīlijā uzvarēja “Challenge” ranga turnīrā Resifē, bet maija sākumā šāda paša līmeņa sacensībās Braziljā apstājās astotdaļfinālā.

“Pro Beach Tour” rangā pirmās ir “Elite 16” sacensības, otrās – “Challenge”, trešās – “Futures” sacensības.