Atpakaļ

Deserti ar alkoholu Latvijas dzimšanas dienas svinībām

Svinot Latvijas dzimšanas dienu, veikalu tīkls AlkOutlet piedāvā divas idejas desertiem, kuru tapšanā izmantojami alkoholiski dzērieni! Kas teicis, ka tostam par Latviju ierastā šampanieša glāzi nevar aizvietot ar brīnišķīgu desertu vīna glāzēs?!

Mīkstās karameles ar liķieri un dzērvenēm

Sastāvdaļas

500 g baltās šokolādes

100 ml iecienītākā krējuma liķiera

300 g iebiezinātā piena ar cukuru

200 g žāvētu dzērveņu

Pagatavošana

1) Lielā metāliskā bļodā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno tai liķieri un iebiezināto pienu. Maisot sildi, līdz izveidojas viendabīgs maisījums.

2) Iegūto masu noņem no plīts, pievieno žāvētās dzērvenes, visu samaisi.

3) Pārliec masu nelielā (aptuveni 20×20 cm) traukā, kas izklāts ar cepampapīru.

4) Ievieto desertu uz pāris stundām ledusskapī, lai tā sacietē.

5) Kad karamele ir sacietējusi, sagriez to nelielos gabalos un pasniedz.

Sarkanvīna želeja ar vegānisko krēmu

Sastāvdaļas

500 ml iecienītā sarkanvīna

200 ml sarkano ogu sulas (piemēram, ķiršu, dzērveņu)

2 ēdamk. brūnā cukura

2 tējk. agara

125 g aveņu vai citu ogu

200 g vegāniskā saldā krējuma

2 ēdamk. pūdercukura

1 ēdamk. rīvētu apelsīnu miziņu

vaniļas cukurs

Pagatavošana

1) Iemērcē agaru sulā un ļauj pastāvēt 5-10 minūtes. Lielā krūkā ielej vīnu.

2) Katliņā uzkarsē agaru ar sulu, pievieno cukuru.

3) Karsē, līdz agars un cukurs izkūst. Šo maisījumu ielej krūkā pie vīna.

4) Visu apmaisa un lej pa glāzēm.

5) Katrā glāzītē pievieno svaigas ogas, ievieto glāzes ledusskapī uz dažām stundām, lai želeja sacietē.

6) Pirms pasniegšanas saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, beigās pievieno apelsīnu miziņas.

7) Rotā želejas ar putoto krējumu un pasniedz!

Ja neesat vegāns, šo desertu var gatavot, agaru un vegānisko krējumu aizstājot ar dzīvnieku izcelsmes produktiem.