Visvaldis, Nameda, Ritvaldis, Ritums
Iesūti
Atpakaļ

ACEA: Latvija janvārī-novembrī starp astoņām ES valstīm ar jaunu vieglo auto reģistrācijas kāpumu

Latvijā janvārī-novembrī jaunu vieglo automašīnu reģistrācija palielinājusies par 16,4%, tai esot starp astoņām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kurās šī gada vienpadsmit mēnešos fiksēts kāpums, liecina publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar šiem datiem janvārī-novembrī valstī reģistrēti 15 530 jauni vieglie automobiļi.

Kāpums no ES dalībvalstīm gada vienpadsmit mēnešos vēl fiksēts Bulgārijā (+17,2%), Rumānijā (+7,4%), Kiprā (+7,1%), Portugālē (+5,6%), Grieķijā (+3,7%), Slovākijā (+3,4%) un Īrijā (+0,5%). Savukārt vēl pieaugums no visām valstīm, par kurām ACEA apkopo datus, bijis Islandē (+31,8%).

Tikmēr straujākais kritums starp visām valstīm bijis Dānijā (-20,6%), Lietuvā (-18,8%) un Somijā (-17,9%). Igaunijā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija samazinājusies par 9,5%.

Eiropas Savienībā vidēji janvārī-novembrī jaunu vieglo automašīnu reģistrācija sarukusi par 6,1%, bet visās 30 ACEA aplūkotajās valstīs bija kritums 5,8% apmērā.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, ES neietilpstošajās valstīs, Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces, kā arī Lielbritānijā.