Atpakaļ

Lauksaimnieki no septembra varēs pieteikties atbalstam kredītprocentu daļējai dzēšanai

Lauksaimnieki, mežsaimnieki un zivsaimnieki no 1.septembra līdz 20.septembrim varēs pieteikties atbalstam kredītprocentu daļējai dzēšanai, pavēstīja Lauku atbalsta dienestā (LAD).

Atbalstu varēs saņemt primārie lauksaimniecības produkcijas ražotāji, lauksaimniecības un mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības, lauksaimniecības produktu pārstrādes komersanti vai pretendenti, kas darbojas zvejniecībā un zvejas produktu apstrādē.

Vienlaikus LAD atzīmē, ka no šā gada ir stājušās spēkā izmaiņas atbalsta nosacījumos, un atbalstu kredītprocentu dzēšanai piešķir visiem aizdevumiem, arī “Attīstības finanšu institūcijas “Altum”” (“Altum”) izsniegtajiem aizdevumiem. “Altum” izsniegtajam kredītam tiks aprēķināts subsīdiju ekvivalents eiro, kas tiks ņemts vērā konkrētās investīcijas atbalsta intensitātes noteikšanai.

Atbalstu varēs saņemt par laika posmu no 2021.gada 1.septembra līdz 2022.gada 31.augustam faktiski samaksātajiem īstermiņa aizdevuma vai ilgtermiņa aizdevuma vai finanšu līzinga procentiem.

Atbalsta apmērs ir summa, kas nepārsniedz aizdevuma gada procentu likmi 4% apmērā vai faktisko likmi, ja kredītprocentu likme ir mazāka par 4%.

Iesniegumu var iesniegt LAD Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā (EPS), un to var sākt aizpildīt no 29.augusta.

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē Eiropas Savienības Lauksaimniecības fonda līdzekļus un tiešos maksājumus zemniekiem.