Atpakaļ

Liepājas domes ārkārtas sēdē lems par zemes nomas tiesību piešķiršanu “Liepājas enerģija” katlu mājas būvei

Šodien plkst.12 notiks Liepājas domes ārkārtas sēde, kurā lems par zemes nomas tiesību piešķiršanu SIA “Liepājas enerģija” katlu mājas un šķeldas noliktavas izbūvei.

Pašvaldība plāno piešķirt “Liepājas enerģijai” apbūves tiesības uz 30 gadiem zemes vienībai Slimnīcas ielā 2, Liepājā 4004 kvadrātmetru platībā katlu mājas un šķeldas noliktavas izbūvei.

“Liepājas enerģija” dalībnieku sapulcē apstiprināja uzņēmuma 2021.gada pārskatu, lemjot pagājušā gada peļņu 1,39 miljonus eiro novirzīt jaunas biomasas katlu mājas būvniecībai Liepājā.

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā dabasgāzes cenas straujo kāpumu, kā arī Krievijas iebrukumu Ukrainā, kas būtiski ietekmē energoresursu cenas un, iespējams, ietekmēs arī turpmāku pieejamību. Katlumājas būvniecība par 3,5% samazinās kopējo gāzes patēriņu, kura īpatsvars kurināmajā 2021.gadā bija 24%.

2021.gada neto apgrozījums bija 16,64 miljoni eiro, kas ir par 0,49 miljoniem eiro vairāk nekā iepriekšējā gada pārskata periodā. Ieņēmumu palielinājums ir saistīts ar vēsākiem laika apstākļiem.

Uzņēmuma īpašnieki ir AS “Latvenergo” – 51%, Liepājas dome – 39%, Guntaram Kokorevičam pastarpināti piederošā SIA “Enerģijas risinājumi” – 10%.

Jau kopš 2015.gada siltumenerģijas tarifs Liepājā ir 54,95 eiro par megavatsstundu bez pievienotās vērtības nodokļa, kas iedzīvotājiem ir noteikts 12% apmērā.

Kā vēstīts, Liepājas domes deputāti 14.aprīlī nolēma “Liepājas enerģijas” pagājušā gada peļņu, tostarp dividendēs izmaksājamās pelņas daļas, novirzīt jaunas biomasas katlu mājas būvniecībai, neizmaksājot to Liepājas pašvaldībai.