Atpakaļ

Notiks vebināri par projektu rakstīšanu un ES finansējuma piesaisti

Eiropas Savienības (ES) māja izsludina pieteikšanos bezmaksas vebināriem par projektu rakstīšanu un ES finansējuma piesaisti iesācējiem šajā jomā, informēja ES mājas pārstāve Maija Bērtiņa.

Viņa pavēstīja, ka vebināru veidos divas nodarbības, kurās varēs iegūt zināšanas par ES fondu projektu administratīvajiem, saturiskajiem un finanšu jautājumiem, kā arī tiks sniegts ieskats aktuālajos projektu konkursos.

Nodarbības notiks 19.oktobrī un 26.oktobrī no plkst.16 līdz 18. Tā kā dalībnieku skaits vebināros ir ierobežots, interesenti ir aicināti pieteikties savlaicīgi, izmantojot pieteikšanās saiti “ej.uz/projektuvebinars”.

Vebināra saturu veido vairāki tematiskie loki, piemēram, pieteikuma saturiskā izstrāde, īpaši izceļot biežākās problēmdaļas. Šajā tēmā tiks apskatīts pašu projektu pieteikums, to pamata struktūra, aizpilde, nosacījumi sagatavojot projektus.

Tāpat vebinārā sniegs ieskatu budžeta izstrādē, lietvedībā un dokumentu izstrādē projektos, personālvadībā, riskos. Tēmā tiks skatīti budžeta izstrādes principi, kā arī attiecīgi dažādu veidu līgumi, kādus slēdz projektos un ar tiem saistītie nodokļi.

Tāpat tiks izskatīti lietvedības jautājumi projektos, kā arī noskaidrots, kā aprakstīt riskus pieteikumā, un kā, īstenojot projektu, laikus tos identificēt un maksimāli mazināt jeb novērst.

Vebinārus vadīs projektu vadītāja, biedrības “Sadarbības platforma” valdes priekšsēdētāja Lauma Celma.