Atpakaļ

Palielināsies ūdenssaimniecības pakalpojumu maksa Dundagas pagastā

Dundagas pagastā ūdenssaimniecības pakalpojumus nodrošina Talsu novada pašvaldības kapitālsabiedrības uzņēmums SIA „Ziemeļkurzeme”. Patlaban iedzīvotāji par saņemto pakalpojumu norēķinās saskaņā ar maksu, kas apstiprināta 2016. gadā. Ņemot vērā šo gadu laikā pieaugušās darbaspēka un infrastruktūras uzturēšanas izmaksas, no 1. oktobra plānots paaugstināt ūdenssaimniecības pakalpojumu maksu.

Izstrādātais projekts paredz, ka no 1. oktobra maksa par SIA „Ziemeļkurzeme” sniegtajiem ūdensapgādes pakalpojumiem būs 1,20 EUR/m3 (bez PVN), bet maksa par kanalizācijas savākšanas un attīrīšanas pakalpojumiem būs 1,76 EUR/m3 (bez PVN).

Šobrīd maksa par SIA „Ziemeļkurzeme” sniegtajiem ūdensapgādes pakalpojumiem ir 1,04 EUR/m3 (bez PVN), bet maksa par kanalizācijas savākšanas un attīrīšanas pakalpojumiem ir 1,21 EUR/m3 (bez PVN).

SIA „Ziemeļkurzeme” izstrādājis aktuālo ūdenssaimniecības pakalpojumu maksas projektu, ņemot vērā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprināto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodiku.