Atpakaļ

Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā aprīļa beigās samazinājies līdz 6,5%

Latvijā šogad aprīļa beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā marta beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

2022.gada aprīļa beigās NVA bija reģistrēti kopumā 57 223 bezdarbnieki, kas ir par 2976 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 60 199 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis aprīļa beigās joprojām bija Rīgas reģionā – 4,6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās Latgales reģionā – 14,2%, kas ir kritums par 0,6 procentpunktiem salīdzinājumā ar marta beigām.

Aprīlī reģistrētā bezdarba līmenis par 0,6 procentpunktiem samazinājies arī Kurzemē, mēneša beigās veidojot 6,9% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Savukārt Vidzemē un Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis aprīlī sarucis par 0,5 procentpunktiem un mēneša beigās bija attiecīgi 7,1% un 6,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis aprīlī samazinājies par 0,1 procentpunktu, mēneša beigās veidojot 4,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

2021.gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, bet šogad marta beigās – 6,8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.