Atpakaļ

Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā jūnija beigās samazinājies līdz 5,9%

Latvijā šogad jūnija beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 5,9% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā maija beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

2022.gada jūnija beigās NVA bija reģistrēti kopumā 52 257 bezdarbnieki, kas ir par 1568 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 53 825 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis jūnija beigās joprojām bija Rīgas reģionā – 4,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās Latgales reģionā – 13,1%, kas ir kritums par 0,4 procentpunktiem salīdzinājumā ar maija beigām.

Jūnijā reģistrētā bezdarba līmenis par 0,3 procentpunktiem samazinājies Zemgalā un Kurzemē, mēneša beigās veidojot attiecīgi 5,5% un 6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Savukārt Vidzemē reģistrētā bezdarba līmenis jūnijā sarucis par 0,2 procentpunktiem un mēneša beigās bija 6,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis jūnijā nav mainījies un mēneša beigās bija 4,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

2021.gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, bet šogad maija beigās – 6,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.