Visvaldis, Nameda, Ritvaldis, Ritums
Iesūti
Atpakaļ

SEB samazinājusi Latvijas IKP pieauguma prognozi šim gadam līdz 0,4%

 SEB samazinājusi Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma prognozi šim gadam no 1,1% līdz 0,4%, liecina bankas publiskotais jaunākais ekonomikas apskats “Nordic Outlook”.

Tāpat SEB samazinājusi Latvijas IKP pieauguma prognozi nākamajam gadam no novembrī prognozētajiem 3,5% līdz 2,7%, kas ir lēnākā izaugsme starp Baltijas valstīm.

Vienlaikus SEB samazinājusi Latvijas gada vidējās inflācijas prognozi šim gadam no 9,9% līdz 9%, bet palielinājusi nākamajam gadam – no 2,1% līdz 2,9%.

Lietuvas IKP pieauguma prognozi šim gadam SEB nav mainījusi, joprojām sagaidot ekonomikas pieaugumu par 0,1%, savukārt prognoze nākamajam gadam ir palielināta no 3% līdz 3,5%.

Tajā pašā laikā gada vidējās inflācijas prognozi šim gadam un arī nākamajam gadam SEB Lietuvai nav mainījusi, joprojām sagaidot, ka šogad gada vidējā inflācija Lietuvā būs 9%, bet nākamajā gadā –  2%.

Igaunijas IKP pieauguma prognoze šim gadam samazināta no novembrī prognozētajiem 0,3% līdz 0,2%, kamēr 2024.gadā SEB joprojām prognozē Igaunijas IKP pieaugumu par 3,5%.

Savukārt gada vidējās inflācijas prognoze šim gadam un arī nākamajam gadam Igaunijai nav mainīta – 2023.gadā SEB sagaida gada vidējo inflāciju Igaunijā 8,5% apmērā, bet 2024.gadā – 2% apmērā.